Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Terör örgütü DHKP-C’nin kanlı planı deşifre oldu

Hedef listesindeki asker, siyasetçi ve bürokratlar hakkında bilgi toplayarak suikastlar düzenleyen terör örgütü DHKP-C’nin kanlı planı deşifre oldu.

Geçen yıldan bu yana çok sayıda militanı, güvenlik güçlerince sürdürülen operasyonlarda tutuklanan örgütün, soruşturmaları yürüten savcıların adres bilgilerini topladığı ortaya çıktı. Hakim olduğu tabana güçlü olduğu mesajını vermek, varlığını kaybetmemek için sansasyonel eylemler gerçekleştirmek isteyen örgüt militanları, savcılar ve hâkimlere saldırı hazırlığında yakalandı. Hedef listesindeki savcıların araç plakaları dahil olmak üzere adres bilgilerine ulaşıldı. Gelişme üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kritik soruşturmalarda görevli savcıların araçlarını değiştirdi. Savcı ve hâkim lojmanlarında koruma önlemleri üst düzeye çıkarılırken, devriye gezen polisler de dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Savcıların kullandığı güzergâhlarda sıkı güvenlik önlemleri alındı. Bomba şüphesi uyandıran araç ve paketlere karşı duyarlı olunması gerektiği kaydedildi.

Geçtiğimiz yıllarda bir öğrencinin canlı bomba yapılarak eski adalet bakanlarından Hikmet Sami Türk’e saldırı düzenlemek üzereyken öldürülmesinin ardından DHKP-C terör örgütü, kamu görevlilerine saldırılarını sıklaştırdı. 2012 yılının Mayıs ayında Ankara’nın da aralarında bulunduğu illerdeki operasyonlarda Türk’e yapılan saldırıyla ilgili aranan isimlere ulaşıldığı belirtilmişti. Operasyonlar kapsamında 18 kişi gözaltına alınmıştı. Bu operasyonda örgütün hedefleri arasında savcı ve hakimlerin de olduğu tespit edildi. Son olarak Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ankara’daki büyükelçiliğine yapılan saldırıda bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetmişti. Kamu görevlilerine yönelik saldırılar düzenleyen örgüte yapılan son operasyonda da 22 kişilik bir listeye ulaşılmıştı. Listede eski bakanların yanı sıra emniyet müdürleri ve hukukçular da yer alıyordu. İstanbul’da 9 adet çelik kapının kırılarak girilen ve örgütün kozmik odası olarak bilinen hücrede ise savcı ve hakimlerin araç plakaları ile adres bilgilerinin yer aldığı belgelere ulaşıldı.

DHKP-C terör örgütü şehir içinde yaptığı canlı bomba eylemlerinin dışında hedef olarak belirlediği polis ve kamu görevlilerine evlerine giderken veya görevde olmadıkları sırada suikast düzenliyor. Örgüt saldırıları için yaz kampına ve düzenlenen kurslara kazandırılan isimleri kullanıyor. Örgütün kurbanları arasında yer alan öğrencilerin aileleri son olarak kurdukları “Terör Mağdurları Derneği” ile gündeme gelmişti.

İZZETTİN ÇİÇEK | ZAMAN – ANKARA

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]