Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Türkçe mevsimi başlıyor: Gelin tanış olalım

Yine aylardan haziran… Sabırsızlıkla beklediğimiz Türkçe Mevsimi’ne artık sayılı günler kaldı. Kanada’dan Vietnam’a, Brezilya’dan Tanzanya’ya renkleri, ırkları, dinleri ve dilleri farklı 130 ülkeden bin öğrenci 9. Türkçe Olimpiyatları ateşini yakmak için Türkiye’de.

Bu yıl “Gelin tanış olalım” sloganıyla yola çıkan olimpiyat çocukları, 15-30 Haziran tarihleri arasında hafızalardan silinmeyecek heyecan ve coşku yaşatacak. Dostluk ve kardeşlik mesajlarıyla tüm dünyaya seslenecek olan Türkçe sevdalıları, şarkı, şiir, konuşma, özel beceri, genel kültür, dil bilgisi gibi 18 farklı alanda yeteneklerini sergileyecek. Olimpiyat coşkusu İstanbul ve Ankara olmak üzere 24 ilde gerçekleştirilecek. Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği (TÜRKÇEDER) Başkanı Dr. Ali Ursavaş ile Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil dün gerçekleştirilen toplantıda basın mensuplarını bilgilendirdi. Türkçe Olimpiyatları’nın 2003 yılında sadece 17 ülkeden 62 öğrencinin katılımıyla bir hayal olarak yola çıktığını hatırlatan TÜRKÇEDER Başkanı Dr. Ali Ursavaş, 9 yıl içinde dünyanın sayılı organizasyonları arasına girdiğini dile getirdi. “Bu yıl Türkçe Olimpiyatları isimlerini pek duyamadığımız 130 ülkeye ulaşarak bir rekora imza atıyor.” diyen Ursavaş, olimpiyatların hiçbir beklentiye girmeden aşkla şevkle farklı ülkelere gidenlerin destanı olduğunu söyledi. Bugün bütün bir dünyanın Anadolu insanının küresel ölçekteki barış projesiyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Mustafa Yeşile göre ise Türkçe Olimpiyatları bu bağlamda halkın önüne serilmiş en renkli ve en iç açıcı görüntü.

Toplantıda olimpiyatlarda yarışacak 7 farklı ülkeden 7 olimpiyat öğrencisi toplantıya renk kattı. Şarkı kategorisinde potpori sunacak olan Türkmenistanlı Şirin Zeynettinova, “Farklı ülkelerden gelen öğrencilerle aynı dilde konuşmak çok güzel. İyi ki Türk okuluna gitmişim.” diyerek duygularını dile getirdi. Kıraç’tan “Razıysan Gel” şarkısıyla finale aday olan Moğolistanlı Cavhlan Erdenbayar tam bir Nasreddin Hoca hayranı. Birçok fıkrayı ezbere anlatan Cavhlan, “Türkçe konuşmak ve fıkra anlatmak harika.” dedi.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]