Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Belçika, Türkiye ile akademik ilişkilerini askıya aldı

Belçika’nın Flaman Bölgesindeki üniversiteler, Türkiye’ye yönelik tüm öğrenci değişim (Erasmus) programlarını iptal etme yönünde ortak karar aldı. Zaman Belçika’nın haberine göre, Flaman bölgesindeki üniversiteler, Türkiye’de yaşanan darbe girişimini öne sürerek tüm öğrenci değişim programlarını iptal ettiler.

Yetkililer, Türkiye için programa kayıt olanların bunu ertelemelerini veya başka ülkeyi seçmelerini istedi. Hasselt Üniversitesi Rektörü Luc De Schepper, OHAL kararı sonrasında Türkiye’deki durumun öğrencilerinin güvenliğini riske attığını belirterek böyle bir karar aldıklarını ifade etti. De Schepper, ‘Durum tekrar kontrol altına alınıncaya kadar Türkiye ile tüm ortak çalışmaları durduruyoruz’ dedi.

Brüksel Üniversitesi uluslararası ilişkiler sorumlusu Wim Gabriels de, dış işlerinin tavsiyesine uyacaklarını belirtirken, ‘Tatil için Türkiye’yi tercih eden öğrencilerimizi de uyardık. Durumların iyileşmesi kaydıyla ikinci dönemde gitmelerini istedik. Türkiye ile ortak çalışmalarımız için ise gelişmeleri bekleyeceğiz’ dedi.

Gent Üniversitesi’ de darbeden çok daha önce havaalanı saldırı sonrasında Türkiye programlarını iptal etmişti.

ORTAK AÇIKLAMA

Avrupalı akademisyenlerin ortak açıklaması şu şekilde: “Araştırma ve öğretim özgürlüğü bir hukuk devletinin temel ilkesidir. Türkiye’de darbe teşebbüsüne tepki için üniversite yönetimi ve görevlilerin görevden alınması ve Türk bilim insanlarına yurtdışına çıkma yasağı getirilmesi kabul edilemez. Yurtdışında bulunanların bir an önce Türkiye’ye dönmelerinin istenmesini anlayışla karşılayamayız. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nde uygulanmaya çalışılan ‘temizlik’ hukukun üstünlüğü ve bilimsel standartlarla büyük bir çelişki içindedir.”

| UKRAYNA HABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]