Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

[FOTO GALERİ] Rusya ve Ukrayna’daki Türk işadamları Kiev’de buluştu

Rus Türk İşadamları Derneği’den (RUTİD) üst düzey bir heyet, Türk Ukrayna İşadamları Derneği’nin (TUİD) davetlisi olarak Kiev’e bir günlük çalışma ziyareti düzenledi. RUTİD Başkanı Esat Sarı, Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Nikolay Dunayev, RUTİD genel koordinatörü Ertürk Şahin, dernek genel sekreteri Recep Dönmez’in yer aldığı heyet, Türkiye Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar’ı makamında ziyaret etti. RUTİD heyetine ziyaret esnasında TUİD Yönetim Kurulu Başkanvekili Burak Pehlivan da eşlik etti.

Büyükelçilikte gerçekleşen kabulde Büyükelçi Samsar, Rusya’dan gelen heyeti burada görmekten mutlu olduklarını, Ukrayna ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin son dönemde oldukça iyi bir seyir izlediğini belirtti. Büyükelçi Türkiye ve Ukrayna arasında imzalanması planlanan “Serbest Ticaret Antlaşması’nın” iki ülke arasındaki ticarete olumlu katkı sağlayacağını söyledi. Rusya’da bulunan Türk işadamları ile yakın ilişki içinde olunmasının önemine değinen Büyükelçi, TUİD’in son dönemde ortaya koyduğu çalışmaların takdire şayan olduğunu kaydetti.

RUTİD’in Türkiye’den ve Rusya’dan hatırı sayılır bir üye tabanı olduğu bilgisini veren Başkan Sarı, TUİD’in çalışmaları ile tecrübe paylaşımı yaptıklarını söyledi.

Büyükelçilik ziyaretinden sonra, TUİD genel merkezinde gerçekleşen görüşmede ise iki dernek arasındaki işbirliği olanakları etraflıca ele alındı. TUİD Başkanvekili Pehlivan da, Doğu Avrupa’daki Türk işadamları dernekleri arasında bir iletişim platformu olacak DAİB projesini geliştirdiklerini, bu çerçevede bugüne kadar Polonya, Romanya, Yunanistan ve Macaristan’da temaslarda bulunduklarını, Rusya’dan iş adamlarını da platform içerisinde görmekten memnun olacaklarını belirtti.

Rusya ekonomisinin canlı olduğunu 3 binin üzerinde Türk sermayeli şirketin faaliyet gösterdiğini, RUTİD’in Rusya’nın KOSGEB’i olarak görülebilecek OPORA ile iyi ilişkiler geliştirdiklerine değinen Sarı, “Son 4-5 yılda pazara giriş zorlaşırken, mevcut şirketlerin iş hacimleri artıyor. Rusya her geçen gün yabancı yatırım açısından daha verimli bir çevreye kavuşuyor.” bilgisini verdi.

RUTİD yönetim kurulu üyesi Dunayev ise, Rusya’daki yatırım olanaklarının her geçen yıl geliştiğini, özellikle özel sektörün güçlü bir biçimde desteklendiğini teyit etti. İşadamları için 3 önemli nokta olan -vergi mevzuatı, lojistik ve gümrük- konularında Rusya’da önemli reformların yaşandığını kaydeden Dunayev, “En doğusu ile en batısı arasında 9 saat zaman dilimi olan bir ülkeden söz ediyoruz. Buna rağmen son yıllarda yaşanan gelişmeler ve gerçekleştirilen reformlar ile lojistik sorunlar büyük oranda ortadan kalktı. Vergi mevzuatında büyük iyileştirmeler yapıldı. Gümrüklerde ise her şey sağlıklı işliyor.” dedi.

www.haberrus.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]