Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
İş Dünyası

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Kiev’de kurulan TUSİB’in Başkanı Ercan Bekar oldu

Ukrayna’da ilk olarak 2004 yılının Eylül ayında TUİD kurulmuştu. Daha sonra ticaret ve liman şehri Odesa merkezli iki dernek; Uluslararası Ukrayna Türk İşadamları Derneği (UTİAD) ve Odesa Türk İşadamları Derneği (OTİAD) çalışma hayatına başlamıştı. Daha sonra Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Simferopol merkezli Türk Ukrayna Kırım İşadamları Derneği (TUKİD) faaliyetlerine başlamıştı.

Ukrayna’daki Türk işadamları örgütlenmeye devam ediyor. Ukrayna genelindeki işadamları derneklerini bir çatı altına toplamayı hedefleyen, Türkiye Ukrayna Sanayiciler ve İşadamları Birliği (TUSİB)’nin kuruluş süreci tamamlandı.

Ukrayna Adalet Bakanlığı tarafından onaylanan ve iç tüzük dahil resmi işlemleri biten TUSİB’in kurucu üyeleri Kiev’deki dernek lokalinde ilk başkan seçimini de yaptı. Tek liste ile yapılan seçimde Ukrayna’daki işadamlarından Ercan Bekar TUSİB’in yönetim kurulu başkanı oldu.

Ukrayna ve Türkiye’nin milli marşlarının okunduğu başkanlık seçiminde ilk olarak kuruluş sürecinde birliğin başkanlığını yürüten Rasim Bekmezci söz aldı. Rasim Bekmezci, “Uzun ve meşakkatli bir süreçten sonra nihayet 2012 Aralık ayında resmi olarak teyit ettirdiğimiz birliğimizin ilk genel kurulunu yapmanın sevincini yaşıyoruz. Bu organizasyon sürecinde bana başkanlık görevini uygun gördüğünüz, çalışmalarımda değerli desteklerini ve bana güvendiğiniz için hepinize teşekkür ederim ve bilmediğim kusurlarım ve eksiklerim için şimdiden özür dilerim.” dedi.

Birliğin kendisine vereceği her görevi almaya hazır olduğunu ifade eden Rasim Bekmezci, birliğin zaman içerisinde büyüyerek Ukrayna ve Türkiye toplumuna faydalı bir hale gelmesini temenni etti.

TUSİB Başkanı Ercan Bekar daha sonra kuruluş sürecindeki katkılarından dolayı Rasim Bekmezci’ye teşekkür belgesi verdi.

Daha sonra söz alan Ercan Bekar; “Değerli arkadaşlar, birliğimiz bu ülkede taşın altına elini değil gövdesini koyarak risk almış gerçek yatırım yapmış işadamlarından kurulan bir dernek bir cemiyet oldu. Hepimize hayırlı olsun. TUSİB’in, Ukrayna ile Türkiye arasındaki hem sosyal hem kültürel, ekonomik ve tarihi bağların gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Genel Kurul’da divan başkanlığı yapan Sezai Parlak ise; “TUSİB, birbirileriyle dayanışma içerisinde Türk diasporasına örnek olan bir kuruluş haline gelecek. Buna yürekten inanıyorum. İçsel problemler yapmadan herkesin enerjisini ortak bir sinerjiye dökerek güçlü bir dernek olması benim en büyük arzum.” diye konuştu.

TUSİB Genel Kurul toplantısı başkan seçimi ve üyelerin iç tüzüğü oybirliği ile kabul etmesi ile son buldu.

Ercan Bekar, Cihan Haber Ajansı’na özel açıklamada, TUSİB’in kısa sürede Ukraynalı üyelerle birlikte güç kazanacağını ülkedeki mevcut derneklerle rekabet içerisinde olmayacağını tam tersine birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

TUSİB’in üyeleri arasında; Haldun Demirok (Kabba Demirok Ltd.), Selami Güner (Günsel Ltd.), Emre Sucu (Doğuş İnşaat), Ercan Bekar (Erbek İnşaat), Adnan Anaçalı (creditwest Bank), Sezai Parlak (Sep Ltd.), Gökhan Yahşi (TİS Travel), Özkan Yılmaz (Borsan Ukrayna), İbrahim Demir (Ayvaz), Binali Şahin (Metal Yapı), Tandoğan Kargın (Milano Ltd.) Ömer Bekmezci (Shooters) ve Rasim Bekmezci’nin (Rasbek Group) bulunuyor.

UKRAYNA’DA DERNEK VE BİRLİK SAYISI BEŞE ULAŞTI

TUSİB’in temelleri 2012 Mart ayında Uluslararası Türk-Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD)’den ayrılan bir grup işadamı tarafından atılmıştı. TUSİB resmi faaliyetlerine başlamasıyla birlikte Ukrayna’daki Türk işadamları dernek ve birliğinin sayısı beşe çıktı.

Ukrayna’da ilk olarak 2004 yılının Eylül ayında TUİD kurulmuştu. Daha sonra ticaret ve liman şehri Odesa merkezli iki dernek; Uluslararası Ukrayna Türk İşadamları Derneği (UTİAD) ve Odesa Türk İşadamları Derneği (OTİAD) çalışma hayatına başlamıştı. Daha sonra Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Simferopol merkezli Türk Ukrayna Kırım İşadamları Derneği (TUKİD) faaliyetlerine başlamıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]