Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

TUİD, DAİB için Macaristan’a gitti

Doğu Avrupa Türk İşadamları Dernekleri Birliği (DAİB) projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) heyetinin son durağı Macaristan’ın başkenti Budapeşte oldu.

TUİD Başkanvekili Burak Pehlivan, TUİD Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Şimşek ve TUİD Genel Koordinatörü Alaaddin Güven Memiş’ten oluşan heyet Türkiye Cumhuriyeti Budapeşte Büyükelçisi Hasan Kemal Gür tarafından kabul edildi. Görüşmede Budapeşte Ticaret Müşavirleri Evrim Demirci Soranlar ve Fatma Seda Sevgi de hazır bulundu.

Budapeşte Büyükelçisi Hasan Kemal Gür, TUİD heyetinin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında, Macaristan’ın Orta Avrupa’da coğrafi geçiş noktasında olan bir ülke olduğunu, ülkede Türkiye’ye ve Türkler’e bakış açısının ise son derece olumlu olduğunu belirtti.

Büyükelçi Gür; “Türk firmalarını yaşanan kriz sonrasında önemli iş fırsatları sunan Macaristan’a davet ediyorum” dedi.

Büyükelçi Gür, Türk Ukrayna İşadamları Derneği’nin inisiyatifinde gelişen DAİB projesinin ise bölge işadamları dernekleri arasındaki ilişkileri artırmaya dönük önemli bir çalışma olduğunu belirterek, TUİD heyetine çalışmalarında başarılar diledi.

TUİD Yönetim Kurulu Başkanvekili Burak Pehlivan ise DAİB projesi kapsamında Doğu Avrupa’daki Türk işadamları dernekleri arasında son bir yıldır önemli temaslar olduğunu, bugün Budapeşte’de olduklarını hafta içinde ise Kiev’de Rus Türk İşadamları Derneği (RUTİD) heyetini ağırlayacaklarını ifade ederek, “DAİB’in faydalarını üyelerimiz ve bölge işadamları derneklerinin üyeleri görmeye başladı, projeye ticaret müşavirliklerinin de önemli desteği var.” dedi.

Budapeşte Ticaret Müşaviri Evrim Demirci Soranlar ise TUİD öncülüğünde gelişen DAİB projesini ise çok olumlu bulduklarını bu projeden dolayı TUİD’i tebrik ettiklerini belirterek, “Bu projeye desteğimiz tamdır.” diye konuştu.

Budapeşte Ticaret Müşavir Yardımcısı Fatma Seda Sevgi ise krizin etkilerini atlatmaya başlayan Macaristan’ın yılda 40 milyonun üzerinde turist çektiğini, özellikle turizm, emlak, gıda gibi sektörlerin gelecek vaat ettiğini belirterek, “Türk girişimcileri Macaristan’a yatırıma davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan TUİD Başkanvekili Burak Pehlivan, Macaristan’da kendilerine gösterilen ilgi ve konukseverlikten dolayı memnuniyetini dile getirirken, DAİB projesinin sonuçlarının alınmaya başlandığını, bölge ülkelerindeki işadamları derneklerinin ilişkisinin gelişmesinin, dernek üyelerinin ve bölgede iş yapan Türk işadamlarının yeni fırsatlardan haberdar olmasını kolaylaştırdığını belirtti.

Budapeşte’de gördükleri desteğin kendilerini daha da motive ettiğini ifade eden Pehlivan, DAİB’in Macaristan’daki Türk işadamı derneklerinin katılımıyla çok daha güçlü bir yapıya kavuşacağını belirterek sözlerini tamamladı.

TUİD heyeti ‘DAİB’ için daha önce Romanya ve Yunanistan’ı da ziyaret etmişti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]