Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna gemisi ele geçiren ‘korsaların kralı’ emekli oldu

Birleşmiş Milletler’in(BM) ‘korsaların kralı’ ilan ettiği Mohamed Abdi Hasan, korsalıktan emekliye ayrılmaya karar verdiğini açıkladı. ‘Büyük ağız’ lakaplı Hasan, korsanların rehinelerini beklettiği Adado kasabasında gazetecilere yaptığı açıklamada, “8 yılda denizlerde korsanlık yaptım, bu günden sonra artık hiç bir silahlı eylemde bulunmayacağım” dedi.

Hasan, bu karar ile birlikte diğer önde gelen korsanları da gemilere saldırıları durdurmaları konusunda ikna ettiğini ifade etti.

Öte yandan uzmanlar, Hasan’ın emeklilik kararını, gemilerde özel güvenliğin artırılmasına ve savaş gemileri ile ticari gemiler arasındaki koordinasyonun artmasına bağladı.

Adado lideri Mohamed,Hasan’ın emeklilik kararının ardından yaptığı açıklamada, diğer önemli korsanların da silahlarını bırakmaya karar verdiklerini söyledi. Adan, basına yaptığı açıklamada, “ Önemli korsanları silahlarını ve botlarını teslim etmeye ikna ettik” dedi.

Adan,” korsanların eskiden olduğu gibi cezasız kalma dönemi bitti” dedi.

BM’nin geçen yılki Somali ile ilgili korsan raporunda Hasan, “korsanların kralı” şeklinde nitelendirilmişti.

2009’da askeri silah taşıyan Ukrayna gemisi MV Faina’yı ele geçiren Hasan, aylar süren pazarlıkların ardından 3.2 milyon dolar fidye ile gemiyi serbest bırakmıştı. 2008’de Suudilere ait 2 milyon varil varil benzin taşıyan Sirius Star gemisi de Hasan’ın adamları tarafından rehin alınmıştı.

TÜRKMEN TERZİ | JOHANNESBURG – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]