Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Özbekistan otomobil ihracatını artırıyor

Özbekistan Rusya federasyonuna yaptığı otomobil ihracatını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34 oranında artırdı.

Özbekistan’ın bu yılın ocak-ağustos ayları arasındaki dönemde Rusya’ya 63 bin 131 adet binek otomobil ihraç ettiği bildirildi. Özbek-Amerikan General Motors ortaklı fabrika, bu yılın geride kalan ilk sekiz ayında Rusya’ya yaptığı otomobil ihracatını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34 oranında artırdı. Geçen sene aynı dönemde Rusya’ya 47 bin 171 otomobil ihraç eden Özbekistan, bu yıl bu rakamı 63 bine çıkardı. Rusya’ya ihraç edilen araçlar arasında 36 bin905 adetle Nexia modeli ilk sırada yer alırken onu 26 bin 226 adetler Matiz takip etti.

Bu yılın ilk altı ayında 106 bin 334 adet binek otomobil üreten Özbekistan 2009’da 205, 2010 ise 217 bin dolayında binek otomobil üretilmişti. Andican vilayetindeki fabrikada üretilen araçların büyük kısmı ise iç pazara sunuluyor.

Özbekistan, başta Rusya olmak üzere Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan, Belarus, Moldova, Afganistan ve Türkmenistan gibi ülkelere de otomobil ihraç ediyor.

Özbekistan en son eylül ayı başında ürettiği ve modellerin en pahallısını oluşturan yeni cibini piyasaya sürmüştü. Andican’in Aseke ilçesindeki otomobil fabrikasında Chevrolet markasıyla Nexia, Matiz, Captiva, Epica ve Tacuma modellerinden araçlar üretiliyor.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]