Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya otomobil sektörü 2013’te hız kesecek

Ekonomik kriz sonrası her yıl ortalama yüzde 10’un üzerinde büyüyen Rusya otomobil sektörü, 2013’de hız kesecek. Geçen yıl yüzde 11 artışla 2,94 milyon araç satışına ulaşan sektörün, bu yıl tekli rakamlarda büyümesi öngörülüyor.

Avrupa İşletmeler Birliği (AEB) Otomobil Üreticileri Komisyonu Başkanı Joerg Schreiber, Moskova’da düzenlediği basın toplantısında yeni yılda satışların 2012 seviyesinin biraz altında olacağını, bu seviyenin korunmasının ise memnuniyet vereceğini söyledi.

Rusya otomobil sektörünün 2013’de 3,1 milyon satış rakamlarını görebileceğini kaydeden Schreiber, “2013 kolay bir yıl olmayacak. Tüketici taleplerinde kısmi bir gerileme var.” dedi.

2009’dan bu yana geçen yıl en düşük büyümeyi gerçekleştiren sektör, halen Avrupa pazarlarının en iyisi konumunu koruyor. Kriz öncesi süreçte 2008’de 2,9 milyon satış gerçekleştiren sektör, 2012’de 2,935 bin araçla rekor kırdı.

Rusya’nın en büyük otomobil üreticisi AvtoVAZ ve ortakları Renault ile Nissan, geçen yıl 890 bin 433 araç satışı gerçekleştirdi. Volkswagen’in 315 bin 937 araca ulaştığı piyasada, General Motors 288 bin 308 araç sattı.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]