Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

EBRD 2012’de Ukrayna’ya 1,2 milyar dolar yatırım yaptı

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), 2012 yılında Ukrayna’da 35 projenin finansı için yaklaşık 1 milyar 200 milyon dolar tutarında yatırım yaptı.

EBRD yapılan açıklamada yatırım yapılan paraların yüzde 71’ini özel şirketlere ve yüzde 29’unu ise devlet sektöründeki projeler için verildiği bildirildi. EBRD’den gelen fonlar; gayrimenkulden, atık kömürün geri dönüşüme kadar çok farklı sektörlerde ve çeşitli projelerde kullanıldı.

EBRD’nin Ukrayna’da en büyük kredi ise devlet garantili “Dnipropetrovsk Metrosu” için verilen 152 milyon dolar oldu.

Bunun yanı sıra EBRD, ulaştırma sektöründeki; devlet şirketleri Ukrzaliznitsa (Ukrayna Demiryolları) ve Ukraeroruh (Ukrayna Havayolları) gibi önemli müşterilerin yanı sıra özel kargo ve nakliye şirketlerine de kredi verdi.

Ayrıca 180 milyon dolar tutarında tarım projelerine tahsis eden EBRD’nin enerji verimliliği de finansman öncelikleri arasında yer aldı. EBRD 2012’de ülkedeki güneş, rüzgâr ve küçük hidroelektrik kendi sahasında birçok ilk projenin de finansmanına yardımcı oldu.

1 Ocak 2013 tarihine itibariyle EBRD, Ukrayna’da 318 proje çerçevesinde 8,2 milyar dolarlık kredi yükümlülüğünü kabul etmişti. Yaptığı yatırım destekleriyle EBRD Ukrayna’nın en büyük finansal yatırımcısı konumunu 2012’de de korudu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]