Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Alman arabalarının çoğu başka ülkelerde üretiliyor

Almanya tüm dünyada en çok Mercedes Benz, BMW, Volkwagen (VW), Opel ve Porsche gibi araba markalarıyla bilinir, ürettiği arabalar bütün dünyada el üstünde tutulur. Yakın zamana kadar Almanya’nın ihracatının da lokomotifi konumundaki otomotiv sektörü önemli bir dönüşüm geçiriyor. Rakamlara göre artık arabanın sadece adı Alman, ancak üreticisi başka ülkeler. Buna göre Alman arabalarının yüzde 60’ı başka ülkelerde üretiliyor.

İstatistikler geçtiğimiz yıl toplam 7.8 milyon Alman markalı otomobilin Almanya dışında, başka ülkelerde üretildiğini ortaya koyuyor. Bu da bir önceki yıla göre yüzde 6’lık artış anlamına geliyor.

Söz konusu rakamları Alman Wirtschaftswoche dergisi, Otomobil Endüstrisi Birliği’nin (VDA) istatistiklerine dayandırarak verdi.

İstatistiklere göre, Alman markalı en büyük otomobil üreticilerinden olan BMW, VW ve Daimler artık üretimlerinin yüzde 60’ını başka ülkelerde yapıyor.

2012 yılında Almanya içinde üretilen otomobil sayısı ise 5,4 milyonda kaldı.

Öte yandan rakamlar Alman markalı arabaların ülke içinde talep kaybına uğradığını da ortaya koydu. Aynı şekilde Almanya’da üretilen otomobillerin yüzde 77 gibi büyük çoğunluğu da yurtdışına satılıyor.

ZİVER ERMİŞ | KÖLN – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]