Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna ayçiçeğinin sarrafı Türkler

Ukrayna’nın ayçiçeği sektöründeki dünya liderliği ile elbette Ukraynalılar övünüyorlar. Ukrayna yıllardan beri dünyanın önde gelen çiçek yağı ve ayçiçeği ihracatçısı durumunda. Kış mevsiminin ağır geçmesine rağmen bu yıl da dünyadaki önde gelen yerini kaybetmeyeceği tahmin ediliyor.

Rus piyasa uzmanlarının verilerine göre 2012-2013 (eylül-ekim) döneminde dünyada ayçiçeği ticareti hacmi yüzde 47 artacak ve 2,5 milyon ton olacak. Dünyada bu sektörün liderleri Ukrayna, Rusya, Romanya ve Bulgaristan.

Ukrayna ayçiçeğinin en büyük müşterisi, 830 bin ton (2011) ile Türkiye (2010’da bu rakam 719 bin tondu). İkinci büyük müşteri Pakistan, 320 bin ton. Ardından Fas, BEA gibi bazı Arap ve Kuzey Afrika ülkeleri geliyor.

Ukrayna çiçek yağının en büyük alıcısı Hindistan. Ardından AB ve Mısır, Suudi Arabistan ve Suriye üçlüsü, daha sonra Türkiye geliyor. Türkiye’nin en büyük ay çiçeği çekirdeği alıcısı olmasının nedeni yalnızca kendi tüketimi değil, Ukrayna çekirdeğini en iyi işleyen teknolojiyi üretmiş ülke olması.

Yalnız Ukraynalı ihracatçılar Arap Baharının iki ülkesi Mısır ve Suriye’de devam etmesi nedeniyle iş bağlantılarının aksamasından endişe duyuyorlar.

www.ukraynahaber.com.ua

 

 

YASAL UYARI:Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları, wwwUkraynaHaber.com’a aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı aktif link verilerek alıntılanabilir.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]