Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev’de park etsek de mi gitsek park etmesek de mi…

Geçtiğimiz yıldan itibaren Kiev içinde otomobiller için ayrılmış alanlarda otomatik park gişesi yoksa burada şoförlerin park görevlileri varsa bile ücret ödemek zorunlulukları yok.

Ukrayna Bakanlar Kurulu’nun çıkardığı bir kararname ile şehir içinde otopark olarak belirlenen yerlere otomatik gişe konulması zorunlu hale getirilmişti.

Ancak bu işle uğraşan belediye kurumları ve yüklenici özel kuruluşlar donanım için kendilerine zaman tanınmasını talep etmişlerdi. Hükümet de onlara 3 ay zaman tanımıştı. Ancak Ukrayna’daki pek çok kanun gibi kararnamedeki tarih gelip yürürlüğe girse bile uygulamada değişen bir şey olmadı.

Şu anda Kiev’de sadece 55 otomatik gişeli otomatik park var. En az 300 adet daha gerekli. Bu oran bütün Ukrayna’da henüz yüzde 5. Yine park görevlileri gelip nakit para istiyorlar. İşletmeler bu kararnameyi bildiklerini söylüyorlar ama böyle bir makinenin maliyetinin çok yüksek olduğunu ileri sürüyorlar. Kanuna aykırı bile olsa eski uygulamayı devam ettiriyorlar.

Sonuç olarak vatandaş tipik bir Ukrayna manzarası ile karşı kaşıya. Kanun var uygulanmıyor. Kaba tavırlı park görevlileri gelip daha baştan nakit olarak ücreti istiyorlar. Araç sahibi ödemek istemezse çekici ile tehdit ediyorlar. Kendine güvenen şoförler ise otomobillerini adamların üzerine sürerek ücret ödemeden çekip gidiyorlar. Ve yine kanunda bir delikle işler savuşturuluyor: Donanım yoksa park görevlilerinin ücret almaya hakları yok, fakat otomobili park yerine sokmamaya hakları var.

www.ukraynahaber.com.ua

 

 

YASAL UYARI:Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları, wwwUkraynaHaber.com’a aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı aktif link verilerek alıntılanabilir.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]