Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’dan fırlatıldı Sakarya’ya düştü

Türk havai fişek üreticileri, yeni yıl kutlamaları için 300 bin euroluk ihracat gerçekleştirdi.

Türkiye’de havai fişek üretimi Sakarya’daki iki fabrikada yapılıyor. Hendek ilçesindeki Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nın Genel Müdürü Yaşar Coşkun, iki fabrikanın yılbaşı kutlamaları için yaptığı havai fişek ihracatının yüzleri güldürdüğünü söyledi. Rusya, Avusturya ve Azerbaycan’a yaklaşık 300 bin euroluk havai fişek ihracatı gerçekleştirildiğini kaydeden Coşkun, “Gönderilen havai fişeklerin büyük kısmı yeni yıl kutlamalarında kullanıldı. Bu alanda Çin’in tekelini kırmak için çalışıyoruz. Avrupa’daki pazarımızı genişletmek istiyoruz. Bu bakımdan iyi bir ihracat gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum” dedi.

Havai fişeğin yanı sıra Ramazan topu, meşale, çocuk oyuncağı türünden torpil ve mantar üretimi de gerçekleştirdiklerini anlatan Coşkun, Türkiye’nin dışında Rusya, İsrail, Gürcistan, Ukrayna ve Ürdün’e ihracat yaptıklarını belirtti.

SALİH HAMURCU | SAKARYA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]