Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO] Ukrayna’da hükümet kuruldu

Ukrayna’da 28 Ekim’de gerçekleşen genel seçimler akabinde bugün kurulan kabine ilk u toplantısını yaptı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, hükümeti kurma görevi verdiği Başbakan Nikolay Azarov’un kabinesini onayladı.

Cumhurbaşkanı Yanukoviç, imzaladığı kararnamesi ile iki tane yeni bakanlık da oluşturdu. Yeni düzenleme ile kaldırılan Olağanüstü Haller Bakanlığı’nın yerine Olağanüstü Haller Ukrayna Teşkilatı kuruldu.

Öte yandan yeni kabinede eski hükümetten sadece 6 bakan yerinde kaldığı bildirildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Ukrayna Başbakanı birinci yardımcısı olarak eski Merkez Bankası Başkanı Sergey Arbuzov atandı. Başbakan Azarov’un yardımcıları arasında; eski Enerji Bakanı Yuriy Boyko, eski Dnepropetrovsk Valisi Aleksandr Vilkul, eski Dışişleri Bakanı Konstantin Grişçenko yer aldı.

Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı olarak Merkez Bankası Kurulu Başkanı İgor Prasolov atandı. Enerji bakanı olarak ise eski Çevre Bakanı Eduard Stavitskiy atanırken Bölgesel Kalkınma, Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak eski Dnepropetrovsk Vali Yardımcısı Gennadiy Temnik, Çevre ve Tabi Kaynakların Bakanı olarak ise Oleg Proskuryakov görevlendirildi.

Ukrayna Devlet Demiryolları şirketinin eski Genel Müdürü Vladimir Kozak, Boris Kolesnikov’un yerine Altyapı Bakanı olarak atandı.

28 Ekimde yapılan parlamento seçimlerinde barajı aşamayan “Ukrayna İleri!” (Ukraina Vpered) Partisi Lideri Natalya Korolevskaya ise Sosyal Politika Bakanı olarak meclis dışından atandı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı olarak ise Bölgeler Partisi milletvekili Leonid Kojara atandı. Savunma Bakanı olarak Bölgeler Partisi’nden milletvekili Pavel Lebedev (İnter Car Group Holdingin onursal başkanı) atandı.

Öte yandan İçişleri Bakanı Vitaliy Zaharçenko, Sağlık Bakanı Raisa Bogatıreva, Finans Bakanı olarak Yuriy Kolobov, Milli Eğitim Bilim, Gençlik ve Spor Bakanlığın başında Dmitriy Tabaçnik ve Tarım ve Gıda Bakanı Nikolay Prisyajnük görevinde kaldı.

Vergi İdaresi ile Gümrük İdaresi birleştirilerek Ukrayna Gelir ve Vergi Bakanlığı’na çevrildi; bakan olarak da eski Veri İdaresi Başkanı Aleksandr Klimenko görevlendirildi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

FOTOĞRAFI BÜYÜTMEK İÇİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]