Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalılar Antalya Havalimanı’nın yolcu trafiğini arttırdı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün (DHMİ) açıkladığı verilere göre; Antalya Havalimanı 2012’nin 11 ayında iç hatlar da yolcu trafiğini yaklaşık yüzde 10 oranında arttırdı. İç ve dış hatlarda 25 milyonun üzerinde yolcu ağırlayan ICF Airports Antalya Havalimanı’nı sırasıyla en çok; Rus, Alman ve Hollandalı yolcular geldi. Bu ülke vatandaşlarını İngiltere, İsveç, Ukrayna ve Norveç’ten gelen yolcular izledi.

DHMİ verilerine göre; yılın 11 ayında iç hatları 400 bin yolcu kullandı. İç hat yolcusu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 oranında arttı. Bu dönemde Antalya Havalimanı dış hatlarda 118 bin 405; iç hatlarda 37 bin 545 uçak iniş-kalkış yaptı. İç ve dış hatlarda giriş yapan yolcu sayısı 12 milyonun üzerinde hesaplandı.

Norveç’ten gelen yolcuların sayısında 2011’in 11 ayına göre yüzde 7’lik artış gözlendi. Geçen yıl aynı dönemde 275 bin Norveçli yolcu gelirken, bu yıl 20 binlik bir artışla 295 bin Norveçli yolcu Antalya Havalimanı’na geliş yaptı. Yurt dışından gelen yolcu oranında en yüksek artış ise yüzde 19’la Kazak yolcularda yaşandı. 2012’nin ilk 11 ayında Antalya Havalimanı’na gelen Kazakistanlı yolucu sayısı 224 bini aştı.

KENAN BAŞ | ANTALYA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]