Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye ile Ukrayna, Karadeniz’de doğalgaz ve petrol çıkartmaya hazırlanıyor

Karadeniz havzasının iki büyük ülkesi Türkiye ve Ukrayna, birlikte petrol ve doğalgaz çıkartmaya hazırlanıyor.

Ukrayna Enerji Bakanlığı ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın müşterek petrol ve doğalgaz çıkartmak için şirket kuracağı bildirildi. Kommersant-Ukrayna gazetesinin haberine göre, Ukraynalı petrol ve doğal gaz şirketi Naftogaz ile Türkiye Petrolleri Ananim Ortaklığı (TPAO), Karadeniz’de birlikte petrol ve doğal gaz aramak için görüşmelerde bulunuyor. Ukrayna Enerji Bakanlığı kaynaklarına göre, kısa zaman içerisinde TPAO ile ortaklık kurulabilir. Söz konusu ortaklığın gelecekte, Ukrayna’nın da Nabucco gaz boru hattı projesinde yer almasına fırsat vereceği belirtiliyor.

NAFTOGAZ İLE TPAO GÖRÜŞTÜ
Naftogaz Yönetim Kurulu Başkanı Yevgeniy Bakulin ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdür Yardımcısı Besim Şişman geçen hafta Karadeniz’de şirketlerin işbirliği imkânlarını görüşmüştü.

Tarafların kısa zaman içerisinde Karadeniz’de hidrokarbon arama ve çıkarma konusunda aynı zamanda da Türkiye’de yer altıdoğal gaz depo inşaatı konusunda somut gelişmeleri açıklayabileceği belirtiliyor.

İkili görüşmelerde; Ukrayna’ya sıvı doğalgaz teslimatı konusunu da ele alındığı, Naftogaz’dan yapılan açıklamada olumlu geçen müzakereler sonucunda tarafların önümüzdeki günlerde işbirliği konusunda bir sözleşme imzalayabileceği belirtildi.

Ukrayna Enerji Bakanlığı söz konusu gelişmeler üzerine herhangi açıklama ya da yorum yapmazken bakanlıktaki güvenilir kaynaklar, Ukrayna’nın gündeminde TPAO ile birlikte petrol ve gaz çıkartma konusunda ortak bir şirket kurulmasının olduğunu ifade ediyor.

Ortaklık fikrinin temelinde Türkiye üzerinden Nabucco gaz hattı projesine katılmak gibi jeopolitik çıkarların da söz konusu olduğu belirtiliyor. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Enerji Bakanı Yuriy Boyko, AB ve Ankara’ya Nabucco projesine Ukrayna’nın katılmasını teklif etmişti.

Daha önce Karadeniz petrol-gaz yataklarını işletilmesi konusuna; Gazprom, ExxonMobil ve Shell gibi şirketler de ilgi duymuştu.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]