Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
GündemHaberler

Ukrayna ile Avrupa arasındaki kara ulaşımı durdu

Ukrayna genelinde zor hava şartları yoğun kar yağışı ve aşırı soğuklar otomobil sürücüleri zor durumda bırakmaya devam ediyor.

Ukrayna’yı Avrupa ile bağlayan başkent Kiev-Çop otoyolunda 1,5 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Birçok araç kar içinde kalarak yolu kapadı. Dün gece boyunca Ukrayna Silahlı Kuvvetler birlikleri, zırhlı araçlarla hem otomobilleri hem de mağdurları kar hapsinden kurtarma çalışmalarına katıldı.

Bazı arabaların şoförler 46 saattir yardım bekledikleri söyledi. Olağan Üstü Haller Bakanlığı, askerler karavanları ile yolda kalanlara sıcak yemek götürdü. Öte yandan yola yakın Ukraynalı köylülerde zorda kalan insanlara evlerinin kapılarını açtı sıcak yemek ve içecek ikram etti.

Bununla birlikte Ukrayna Savunma Bakanı Dmitriy Salamatin’in yaptığı açıklamada kötü hava şartlarından etkilenen batı bölgelerine 10 ısınma çadırı kurulduğunu ve ısınma çadırlarında yolda kalmışlara, tıbbi yardım, sıcak su ve çay da ikram edildiğini bildirdi.

Fırtına nedeniyle çok sayıda elektrik direği devrildi birçok küçük yerleşim yerine elektrik verilemiyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]