Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İşte ABD’deki katliamda kan donduran sonuç

ABD’nin Connecticut eyaletinde 20’si ilkokul öğrencisi 27 kişinin öldüğü katliamla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Cesetler üzerinde yapılan otopsi sonucuna göre; çocuklara 3 ile 11 arasında mermi isabet etmiş. Katliamın nedeni belirsizliğini korurken, polis delil toplama işinin birkaç gün daha süreceğini söylüyor.

ABD’nin Connecticut eyaletinde 27 kişinin ölümüyle sonuçlanan okul katliamı sonrası ülkede hüzün hâkim. Küçük bir kasaba olan Newtown’da meydana gelen olayın ardından başta New York olmak üzere civar eyaletlerden çok sayıda insan Sandy Hook İlkokulu’nu ziyaret ediyor. Ancak kasaba sakinleri hâlâ kendine gelebilmiş değil. Katliamla ilgili detaylar ise yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Cesetler üzerinde yapılan otopsi sonucunda çocukların birkaç kez vurulduğu anlaşıldı. Edinilen bilgiye göre yarı otomatik tüfekle 11 kez ateş edilen çocuklar bile var.

Çocukların ikisine de yakın mesafeden ateş edilmiş olması caniliğin tüyler ürpertici boyutunu ortaya koyar nitelikte. Katliamın neden işlendiği halen belirsizliğini koruyor. Bu nedenle polis, okulun etrafında kuş uçurtmuyor. Delil toplama işleminin de birkaç gün daha sürebileceği ifade ediliyor. Olay yerinde saldırının sebebine ilişkin bazı delillerin bulunduğu belirtiliyor ancak bu delillere ilişkin henüz açıklama yapılmış değil. 20 yaşındaki Adam Lanza’nın ilkokula düzenlediği baskında ölenlerin kimlikleri de belirlendi. Saldırıda hayatını kaybeden 20 çocuğun 15’inin 6, 5’inin ise 7 yaşında olduğu bildirildi. Diğer ölen 7 kişi arasında ise saldırgan Lanza’nın annesi, 47 yaşındaki okul müdiresi Dawn Hochsprung, 27 yaşındaki öğretmen Victoria Soto, 56 yaşındaki okul psikoloğu Mary Sherlach bulunuyor. Saldırganın beyzbol koçluğunu yapan Bob Davenport, Lanza’nın kendi halinde bir çocuk olduğunu söyledi. Caninin Adam Lanza olduğunu öğrenince çok şaşırdığını dile getiren Davenport, “Sakin bir çocuktu. Öyle bir çocuktan böyle bir saldırı beni çok şaşırttı.” dedi.

ORHAN AKKURT | NEW YORK – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]