Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye, Eurovision’dan çekildi

TRT Genel Müdürlüğü ‘Eurovision Şarkı Yarışması’ kararını açıkladı. TRT, bu yıl Eurovision şarkı yarışmasına katılmama kararı aldı. Karar, yarışmanın haksızlıklarına karşı çıkmak gerekçesiyle verildi.

TRT Genel Müdürlüğü konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “TRT’nin Avrupa Yayın Birliği üyeliği çerçevesinde iştirak ettiği Eurovision Şarkı Yarışması’na katılım kararı her yayıncı kurumun kendi inisiyatifindedir. Bu kapsamda kurumumuz, 2013 yılında İsveç’de düzenlenecek 58’inci Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmama kararı almıştır.” denildi.

Kararın alınmasında yarışma ile ilgili kurallarda yapılan değişikliklerin ve haksızlıkların etkili olduğu vurgulandı. 2010 yılına kadar birinciyi tamamen izleyici oyları belirlediği hatırlatılan açıklamada, “2011 yılında yapılan değişiklikle izleyici oylarının etkisi yarıya indirildi. Birincinin belirlenmesinde jürinin oyları da yüzde 50’ye çıkarıldı. Bu kararın alınmasında EBU’nun ayrıcalıklı üyesi olan Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya’nın son yıllarda elde ettiği başarısız sonuçlar etkili oldu.” denildi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç TRT’nin Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmamasının yerinde bir karar olduğunu söyledi. Arınç, ayrıca yarışmanın da Türkiye’nin tanıtımı için çok faydalı olmadığını belirtti.

Bülent Arınç, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nce (TOBB) Bolu’da düzenlenen ‘Yeni Yüzyılda Medya ve İletişim Arama Konferansı’na katıldı.

Konferans çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplayan Arınç, TRT’nin Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmama kararını değerlendirdi.

Arınç, “Bu bizim aldığımız bir karar. TRT, kararı alırken her şeyiyle düşündü. Yıllardan beri katıldığımız bir etkinlik. Ama son yıllarda özellikle değerlendirme konusunda dün açıklama zaten çok detaylıydı. Bu açıklamaya da dikkat ettiğimiz zaman bu katılmama kararının ne kadar doğru haklı ve yerinde olduğu anlaşılacak. Bu bir eksiklik değil. İleride şartlar müsait olduğunda bu yarışmaya tekrar katılabiliriz. Ama bu sene bazı ülkeler zaten katılmıyor. Değerlendirme kriterleri değişmedi. Bu bloklar halindeki etkileşim devam ediyor. Bu yarışmada biz hangi güçlü grupla gidersek gidelim, istediğimiz puanları alamıyoruz ve Türkiye’nin tanıtımı için de çok faydalı olmuyor. Detaylı bir inceleme sonucunda TRT, Eurovision’a katılmama kararı aldı.” açıklamasını yaptı.

HASAN ÖNAL | ANKARA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]