Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Taraf’ta istifa depremi

Yayın hayatına 6 yıl önce başlayan Taraf Gazetesi dün şok istifalarla sarsıldı. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, yardımcısı Yasemin Çongar ve röportajlarıyla bilinen Neşe Düzel istifa etti.

Ayrılıkları gazetenin yazıişleri müdürü Kurtuluş Tayiz Twitter’dan duyurdu. Tayiz, “Bu haberi vermek zorunda kaldığım için üzgünüm. Ahmet Altan ve Yasemin Çongar Taraf’tan istifa etti.” ifadelerini kullandı. Gazetenin sahibi Başar Arslan, istifalar nedeniyle Taraf’ın kapatılacağı iddialarını yalanladı. 3 ismin istifasının sebebi olarak mali konularda sıkıntılar yaşanması ve çalışanların maaşlarının 3 aydır ödenmemesi iddiaları yer aldı.

Taraf Gazetesi’ndeki istifa depremi gece, Ahmet Altan ile başladı. Altan’ın ayrılık kararı üzerine Yasemin Çongar da sabah saatlerinde “Ahmet Altan yoksa ben de çalışmam.” diyerek istifasını sundu. İstifa edenlerin arasına röportajlarıyla ses getiren Neşe Düzel de katıldı. İstifalar üzerine gazetenin kapatılacağı iddialarını yalanlayan Başar Arslan, “Ahmet Altan ve ekibinin çok büyük hizmetleri oldu. Dostluğumuz sürecek.” dedi.

Arslan, T24’e yaptığı konuşmada ayrılık gerekçesi olarak “Çok önemli işler yaptılar ve yoruldular. Geldiğimiz noktada bir anlayış farkı oluştu.” ifadelerini kullandı.

Taraf yazarları gazetenin son zamanlarda ciddi anlamda ekonomik sıkıntı çektiğini söyledi. Yazarlar, “Altan ve onunla hareket edenler yazılarında AKP hükümetine eleştiriler getirirken diğer grup bu eleştirileri eleştirerek ‘daha yapıcı olunması ve hükümete şans tanınması gerektiğini’ savunuyordu.” şeklindeki bilgilerin de doğru olmadığını belirtti.

Gazete çalışanlarını fevri olmamaları konusunda uyaran Yasemin Çongar, “Bu gazeteyi bugüne kadar beraber çıkarttık, bundan sonra da sizler çıkartacaksınız.” diye konuştu.

Öte yandan Yıldıray Oğur, istifa depreminin ardından  yeni genel yayın yönetmeninin kendisi olacağı iddialarını Twitter’dan yalanladı.

Oğur, “Taraf’a GYY olduğum haberi külliyen yalandır. Tebrik ve küfür mesajları, analizler ve köşe yazarlığı için gönderilen CV’ler hükümsüzdür.” paylaşımı yaptı.

Yaşanan istifaların ardından İMKB’de işlem gören Taraf Gazetesi’nin hisseleri hareketli bir gün yaşadı. Bir ara 6.68 liraya kadar gerileyen hisseler günü 0,28’lik bir artışla 7.24 liradan kapattı.

ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]