Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kırımlı televizyoncular çekim için Çorlu’ya gitti

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti Devlet Televizyonu (GTRK), Türk misafirperverliğini yerinde görmek ve tanıtım yapmak amacıyla Çorlu’yu ziyaret etti.

GTRK Kanalı yapımcıları, Kırım’da yayınlanan ‘Evimiz’ isimli yarışma programında finale kalan 5 finalist ve aileleri ile Çorlu’ya geldi. 5 misafir aile, Çorlu’da 5 aileye bir gece misafir oldu. Türk misafirperverliği, yemekleri, ev ortamı ve aile içindeki iletişim önplana çıkarılarak çekimler yapıldı. Kırımlı misafirler, ailelerin kendilerine gösterdiği ilgiden memnun olarak Çorlu’dan ayrıldıklarını söylediler. Misafirlerden Bahit Gül, “Bize gösterilen misafirperverliği anlatacak kelime bulamıyorum. Kendimizi evimizde gibi hissettik.” dedi. Misafirlerden 12 yaşındaki Tonya ise “Misafirleri çok güzel bir karşılama âdâbınız var. Benim acil bir şekilde misafir ağırlamayı sizler gibi öğrenmem lazım!” ifadelerini kullandı.

GTRK devlet kanalında yayınlanan ‘Evimiz’ programının yapımcısı Katerina Gronüova ise “Türkiye’ye finalistlerimizle geldik. 5 yarışmacımız, burada gördükleri güzellikleri kendi evlerinde de uygulayabilecekler mi onları gözlemleyeceğiz. Misafir kaldıkları aileyi Kırım’a davet edip orada ağırlamayı da başarırlarsa büyük puan alacaklar. Ben de kaldığım evdeki misafirperverlikten çok mutlu oldum.” dedi. Türk Hava Yolları’nın sponsorluğunda gelen misafirler, Çorlu Fatih Koleji’nde katıldıkları program sonrasında, Çorlu Kırım Türkleri Dernek Başkanı İsmail Tonguç’u da ziyaret ederek, Çorlu’dan ayrıldı.

AYHAN YETİM | TEKİRDAĞ – ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]