Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ukrayna’da ikinci Azarov dönemi başladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in hükümeti kurma görevini verdiği eski Başbakan Nikolay Azarov, Ukrayna Parlamentosu’ndan güvenoyunu aldı.

Ukrayna’da 28 Ekim’de yapılan genel seçimler akabinde Başbakan Nikolay Azarov, yeni parlamentonun ikinci gününde güvenoyunu aldı.

12 Aralık’ta işbaşı yapan Ukrayna Parlamentosu’nda meclis başkanı olarak Vladimir Rıbak seçildi. Ukrayna Parlamentosu Başkanı Vladimir Rıbak, Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in hükümeti kurma görevini Nikolay Azarov’a verdiğini açıkladı.

450 sandalyeli Ukrayna Parlamentosu’nun ikinci iş gününde 252 milletvekilinin oyu ile eski Başbakan Nikolay Azarov yeniden başbakan olarak seçildi.

Öte yandan Azarov yeniden başbakan seçildikten muhalif milletvekilleri genel kurul salonunu terk etti.

Genel seçimle yeniden şekillenen parlamentoda koalisyon hükümeti; Bölgeler Partisi, Ukrayna Komünist Partisi ve bağımsız milletvekillerinin katılımıyla oluştu. Parlamento Başkanı Rıbak, yeni kurulan “istikrar ve reform” koalisyonu içinde 235 milletvekili yer aldığını açıkladı. Ukrayna’da yasaların kabulü için 226 oy gerekiyor.

Parlamento Başkanı Rıbak ve Başbakan Azarov’u makamında kabul eden Cumhurbaşkanı Yanukoviç, cumhurbaşkanlığı, parlamento ve kabinenin uyumlu çalışmasının önemini vurguladı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]