Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yanukoviç, Türkmenistan’da

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, eski Sovyet ülkelerinin bir çatıda toplandığı Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Devlet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere Türkmenistan’a gitti.

Başkent Aşkabat’ta bugün başlayan BDT zirvesinde, üye ülkeler arasındaki ekonomik işbirliğinin yanı sıra güvenlik, çevre ve kültür gibi birçok konu ele alınacak.

Yanukoviç, ziyareti sırasında Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile de baş başa görüştü. İki ülke ekonomik ilişkilerinin ele alındığı görüşmede ikili ilişkilerin daha da güçlendirilmesi konusunda fikir birliği sağlandı.

BDT zirvesine; Rusya, Ukrayna, Belarus, Ermenistan, Moldova, Kazakistan, Tacikistan, Özbekistan ve Azerbaycan liderlerinin katılması bekleniyor. Öte yandan sadece Kırgız lider Çin başbakanını ziyareti sebebiyle BDT zirvesine katılmıyor.

Liderlerin uluslararası konularda da görüş alışverişinde bulunacağı toplantıda, güvenliğin kuvvetlendirilmesi, terörizme karşı mücadele gibi konular masaya yatırılacak. Ayrıca, zirve sonrasında bir yıllık dönem başkanlığı sona eren Türkmenistan, BDT dönem başkanlığını Belarus’a devredecek.

Bu arada, zirve kapsamında bazı ülkeler arasında ortak döviz pazarının kurulmasına yönelik anlaşmanın imzalanması bekleniyor. Bu anlaşmanın, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya ve Tacikistan arasında imzalanacağı kaydediliyor.

Öte yandan, BDT Devlet Başkanları Zirvesi öncesinde üye ülke dışişleri bakanlarının da toplantısı gerçekleşecek. Bu toplantı, yarın Türkmen Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenecek.

Daha önce Kasım ayında yapılması öngörülen BDT Zirvesi, Aralık ayına ertelenmişti.

www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]