Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalılar, Pekin’de 72 saat vizesiz kalabilecek

Çin, 45 ülke vatandaşının başkent Pekin’de 72 saat vizesiz kalabileceğini açıkladı. Resmi medyanın hükümete dayandırdığı habere göre, 1 Ocak 2013’ten itibaren başlayacak uygulama sadece Pekin’i kapsıyor. Transit gelen yabancılar, Pekin’in dışına çıkamayacak ve Çin’in başka şehirlerine gitmeleri durumunda ise ülkeye kanunsuz girmiş sayılacaklar.

Uygulama sadece havayoluyla gelen transit yolcuları kapsıyor. Şartlar arasında, Pekin’e gelecek yabancıların varmadan önce, gideceği üçüncü ülke biletini ibraz etmesi gerekiliği de yer alıyor. 72 saat uygulaması, giriş vizesinin vurulduğu saatten itibaren başlıyor.

72 saat vizesiz kalma uygulamasının Pekin’i dış dünyaya daha erişilebilir hale getirmeyi ve yurt dışından daha fazla turist çekmeyi amaçladığı kaydedildi. Yeni uygulamanın yılda ortalama 4 milyar yuan ( 645 milyon dolar) gelir getireceği de ifade edildi.

45 ülke arasında Türkiye bulunmuyor. Çin’in izin verdiği 45 ülkeler ise: Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Rusya, İngiltere, İrlanda, Kıbrıs Rum Kesimi, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, ABD, Kanada, Brezilya, Meksika, Arjantin, Şili, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Kore, Japonya, Singapur, Brunei, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar.

OSMAN EROL | PEKİN – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]