Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Türkçe Olimpiyatlarında bir ilk

Ukrayna Eğitim, Bilim, Gençlik ve Spor Bakanlığı olimpiyat takvimi içersinde de yer alan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ukrayna Finaline SES Yarışması adı altında güzel bir kategori daha ekledi.

Tertip komitesi aldığı kararla, anadil kullanıcılarının dil gelişimine destek ve Ukraynaca dilinin yabancılar arasında da yaygınlaşmasına katkı amacıyla oluşturulan SES kategorisinde olimpiyatlara katılan öğrenciler kendi dillerinde  (Ukraynaca) şarkı söyleyecek.

Kiev Sanat Akademisi jürileri tarafından değerlendirmesi yapılacak olan kategori için, olimpiyatın müdavimi kurumlar alınan karardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ses Kategorisi için yarışma şartları şöyle:

Ses kategorisi, olimpiyatlara herhangi bir kategoride katılan öğrencilerin Ukraynaca dilinde söyleyecekleri şarkıdan oluşur.

SES kategorisinden yarışmaya katılacak yarışmacıların okudukları Ukraynaca şarkıların ses dosyası (MP3, WMA… formatında) ile canlı performansın gösterildiği bir video dosyası (AVI, MPG, WMV… formatında) ve şarkıların fon müzikleri 30 Aralık 2012 tarihine kadar [email protected] adresine göndermeleri gerekmekte.

Dosyalar iletişim adresimize elden de gönderilebilir.  Ayrıca fon müziklerini mp3 formatında CD olarak olimpiyat sınav zamanında yanlarında getirmeli. Fon müziği değerlendirme ölçütlerinden olduğu için müziksiz söylenen şarkı, eksik değerlendirilecektir.

SES Yarışmasına katılacak öğrenciler şu kriterlerden sınava tabii tutulacaklardır.

“Eser Seçimi – Ritim ve Uyum – Tavır ve Uslüp – Dil Kullanımı – Sahne Duruşu – Entonasyon”

www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]