Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Antalya; Rusya, Almanya, Çin ile Ukrayna’yı besliyor

Antalya İhracatçılar Birliği (AİB) üzerinden kasım ayında yapılan ihracat, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 53 artarak 129 milyon liraya yaklaştı.

AİB Başkanı Mustafa Satıcı, yaptığı yazılı açıklamayla kasım ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Açıklamada, 2012 yılı genelinde önemli bir ihracat artışı yakalayan bölge ihracatının, kasım ayı performansının da göz doldurduğu belirtildi. Birlik üzerinden kasım ayında yapılan ihracatın bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 52,9’lik artış ile 128 milyon 868 bin dolara ulaştığı belirtilen açıklamada, “Yılın genelinde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,9’lık artış ile 1 milyar 134 milyon 791 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.” denildi.

Ocak-kasım döneminde 416 milyon dolarlık ihracat hacmine ulaşan yaş meyve sebze ürünlerinin, bölgenin öncü sektörü olmaya devam ettiği bilgisine yer verilen açıklamada, aynı dönemde madencilik, toprak sanayi, kimya ve demir-demir dışı metaller sektörlerinin de bölge ihracatının temel taşlarını oluşturduğu vurgulandı.

11 aylık dönemde toplam 145 ülkeye ihracat gerçekleştirildiği, aynı dönemde 24 farklı ülkeye 10 milyon dolar ve üzerinde dış satım yapıldığı kaydedilen açıklamada, “Bu bağlamda, 211 milyon doların üzerinde satışa imza attığımız Rusya Federasyonu, bölgemiz adına en önemli pazar hüviyetini korumuştur. 109 milyon dolar ile Almanya, 64 milyon dolar ile Bulgaristan, 58 milyon dolar ile Çin Halk Cumhuriyeti ve 51 milyon dolar ile Ukrayna ihracatçılarımız adına büyük önem taşıyan diğer alıcılar olarak ortaya çıkmıştır. Ocak-kasım döneminde yakalanan yüksek ihracat artışları ile göze çarpan en önemli pazarlarımız arasında yüzde 325 ile Kazakistan, yüzde 223 ile İran, yüzde 136 ile Çin Halk Cumhuriyeti, yüzde 127 ile Irak ve yüzde 110 ile ABD yer almıştır.” ifadelerine yer verildi.

Kış sezonu ile yaş meyve sebze sektörü ihracatının da ivme kazanacağına işaret edilen açıklamada, 2012 yılının rekor ihracat rakamı ile kapanacağı tahmininde bulunuldu.

KENAN BAŞ | ANTALYA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]