Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
GündemHaberler

[VİDEO] Kiev’in karla imtihanı başladı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’e mevsimin ilk karı düştü. Sabah saatlerinden itibaren aralıksız yağan karla şehir beyaza büründü. Öğleden sonra şiddetlenen fırtınanın etkisiyle, kar kalınlığı kısa sürede 10 santimetreye kadar ulaştı. Meteoroloji uzmanları, kar yağışının aralıklarla önümüzdeki günlerde de devam edeceğini bildirdi.

Kiev sokaklarında elinde ekmekle evinin yolunu tutan bir ihtiyar kar yağışını şu şekilde değerlendirdi; “Bence, soğuklar geldi ancak bu uzun sürmeyecek.Bu kış sıcak geçecek gibi.” Safiya Publiş adında bir çocuk ise; “Ben kışı çok seviyorum. Çünkü kar yağıyor. Kar yağınca sokaklar çok eğlenceli oluyor; kardan adam yapıyoruz, kartopu oynuyoruz, kızakla kayıyoruz, tatiller başlıyor. İlk karı sabırsızlıkla beklemiştim şimdi çok mutluyum” dedi.

Apartman sakinleri ise kaldırımdaki karlar yükselmeden temizlemenin derdine düştü. Otomobilinin üzerindeki karı temizleyen bir şoför ise; “İlk kar her zaman zor ve korkunç olur. Bir sürü iş çıktı bize. Ağır kışları sevmiyorum çünkü, bizde (Ukrayna’da) yolları kötü temizliyorlar. Trafikte çok güçlük çekiyoruz” diye konuştu.

Kiev kar altındayken şehirdeki mobese kameraları da kayıttaydı. Yerel saat ile 15.00’de tren garı, ana caddeler ve meydanlarda Kiev’de sezonun ilk kar yağışını kaydeden kameralarda; hayatın normal seyrinde devam ettiği, herhangi olumsuz bir hadisenin yaşanmadığı görüldü.

KIŞ ŞARTLARINA DİKKAT

Uzmanlar araçlar ve yayalar için karlı yollarla ilgili uyarıda bulunuyor. Özellikle yaya geçitlerinde araçların konumlarını ve duramayabileceklerini de hesap ederek geçiş yapılmasını öneren uzmanlar, özel araçla trafiğe çıkılmamasını tavsiye ediyor.

Özel araçlarını kullanmak zorunda kalanlara; kış tekerleklerini takması, antifrizli cam suyu koyması, öndeki araçlarla fren mesafesini koruması öneriliyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]