Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Dünya peşinden koştu ama Skovorada’yı avlayamadı

Kiev Magilanskiy Akademisi mezunu, Ukrayna’nın felsefe, eğitim alanında yetiştirdiği dâhilerden biri olan Skovoroda’nın doğumunun 290. yılı bugün ülkede kutlandı. 3 Aralık 1722’de Çernuhi’de doğan filozof, 9 Kasım 1794 yılında Harkiv’de yaşamını yitirdi.

Felsefe alanındaki eserleri, eğitim alanındaki yüksek düşünceleriyle Ukrayna’nın kalbine yazılmış Skovoroda, insanın yaradılış gayesi ve hayattaki amacının anlaşılmasıyla bir ömür tüketmiş, ender entelektüellerden biri olarak tarihe geçti. Gerek döneminde gerekse şimdilerde kendisini hakiki manada anlayanların azlığından yakınan filozofun son dönemlerindeki sözü bugünkü gibi tazeliğini korumaktadır. “Dünya beni yakalayamadı.”

Skovoroda’nın hayatın gayesi ve insanın temel insani özelliklerine dair söyledikleri halen tazeliğini korumaktadır. İşte onlardan bazıları:

“İnsanın Yaradan’ını bilmesi kendini tanımasından geçer.”

“Allah’a inanmak sadece O’nun varlığına inanmak değil hayatını O’nun buyruklarına göre düzenlemek ve ona göre yaşamaktır.”

“Hayatın kutsallığı insanlara yapılan yardımlarda yatar.”

“Kiminle arkadaşlık, dostluk ediyorsak onun ruhundakini emeriz.”

www.egitim.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]