Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Moldova ve Ukrayna tartışmalı bölge konusunda anlaştı

Moldova ve Ukrayna Odesa Bölgesi’nde Palanca Köyü yakınlarındaki, tartışmalı bölge sorununu çözdü. Konu ile ilgili açıklamayı Moldova’nın Ukrayna Büyükelçisi İon Stavile yaptı.

Avrupa Birliği danışma toplantısında konuşan Büyükelçi Stavile, Palanka yakınındaki yolu Ukrayna’ya devrettiklerini bildirdi. Moldova daha önce Tuna nehrine çıkabilmek için, Prut nehri ile Tuna nehrinin birleştiği Giurgiuleşti (Jurjuleşti) köyü yakınındaki yeri Ukrayna’dan almıştı. Karşılığında ise Palanca köyü yakınındaki yolu vermiş. Fakat yolun toprağını devretmemişti.

Moldova ve Ukrayna sınır anlaşması (18 Ağustos 1999) kapsamında, Palanka köyü yakınındaki yol ek anlaşma ile Ukrayna’ya devredildi.

FERİDUN TÜFEKÇİ | KİŞİNEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]