Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Özal öldürüldükten sonra aşçısı Kanada’ya, hizmetçisi İsveç’e gitmiş

Özal’ın öldürülme zamanı da çok çarpıcı. Bugün Türkiye’nin en büyük problemleri arasında yer alan Kürt sorunuyla ilgili önemli çalışmalar yapılıyordu.

Adli Tıp’ın, Turgut Özal’ın naaşı üzerinde yapılan incelemede, dışarıdan verildiği kesin olan dört zehirli madde tespit etmesi büyük yankı uyandırdı. Özal’a yakın isimlerle siyasiler kafalarda soru işareti kalmaması için uyarıyor: “Bu süreçte tedbirler alınmalı. Garsonundan korumasına kadar herkes sorgulanmalı.

” Özal döneminin Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler, “O gece Köşk’e, Özal’ın en yakınlarına bakmak lazım.” derken, Susurluk Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, o dönem Özal’ın etrafında bulunan herkesin kapsamlı bir şekilde sorgulanması gerektiğine dikkat çekiyor. Özal’ın naaşında böcek zehri DDT, ağır metal kadmiyum, radyoaktif elementler amerikyum ile polonyum bulunduğunu Zaman dün manşetine taşımıştı.

Özal dönemi Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler:
Eğer Adli Tıp’ın çalışmaları zehirlenme bulgusunu doğruluyorsa o gece Köşk’te bulunan herkes sorgulanmalı. Korumasından garsonuna, aile üyelerine kadar sorgulanmalı. Gerisi savcılara kalmıştır. Fakat bana göre  bundan daha önemlisi Özal’a daha önce Kartal Demirağ tarafından gerçekleştirilen suikast girişimi. Bu olayın bütün detayları ortaya çıkarılmalı. Çünkü bu olayın aydınlatılması günümüzdeki bu olay kadar önemli. Bu noktada Devlet Denetleme Kurulu (DDK) da harekete geçmeli.

Kapsamlı bir soruşturma yapılmalı


Hasan Celal Güzel (
Özal döneminin bakanı)Özal’ın öldürülmesine ilişkin şüphelenecek çok sebep vardı. 1988 Haziran’ındaki genel kongrede suikasta uğramıştı zaten. Yapılan tahkikatla Özal’ın ölüm nedeni ortaya çıkıyor. Bu çok üzücü bir durum. Cumhurbaşkanımızın şehit olduğunu gösteriyor. Dünyanın sayılı adamlarından, politikacılarından biri haince öldürülüyor ve bunun sorumluları acilen ortaya çıkarılmalı. Araştırmalar zamanında yapılsaydı failler bulunabilirdi

Eski Bakan Sait Yazıcıoğlu: Zehirleme işleminin bu denli kademeli yapılmış olmasını aklım almıyor. Bir cumhurbaşkanının yemesi içmesi özeldir. Korumaları vardır. Yemekleri kontrol edilir. Zehirlerin kademe kademe verilmesi ve bunun anlaşılmaması çok vahim bir durum. Özal’ın öldürülme zamanı da çok çarpıcı. Bugün Türkiye’nin en büyük problemleri arasında yer alan Kürt sorunuyla ilgili önemli çalışmalar yapılıyordu.

Eski başbakan yardımcısı ve Özal’ın en yakın arkadaşı Ekrem Pakdemirli:
Bu bilgilerin bir kısmı balon bile olsa demek ki öldürüldüğü kesin. Bu alçaklığı kim yaptı bilmiyorum ama eğer ortaya çıkarsa bu adamı asmak lazım. İlahi adalet tecelli edebilir. Ben bilmiyordum, sonra söylediler. Özal’ın ölümünden sonra Köşk’ten ayrılanlar olmuş. Aşçı, yanılmıyorsam ölümden bir hafta-on gün sonra Kanada’ya, hizmet eden kız da İsveç’e yerleşmiş. Demek ki yakınından biri herhalde. Bunları getirmek öyle zor değil. Bavullayıp getirmek gerekir. Herhalde bunları da bizim savcılar akıl eder.

O YORGUNLUK BABAMA BİR ANDA GELDİ

Ahmet Özal (Turgut Özal’ın oğlu): Ben de o geziye katılmıştım. O yorgunluk babama bir anda geldi. Artık raporların yazıldığını zannediyorum. Adli Tıp bunları hukuken savcıya vermek zorundadır. Bundan sonrası savcının görevidir. Babamın zehirlediğini baştan beri tahmin ediyordum. 14 senedir bunun kavgasını veriyorum. 1988 yılındaki suikastın araştırılması lazım. Bu rapor açıklandıktan sonra savcıların suikastı incelemesi gerekiyor.
Soruşturma komisyonu kurulmalı

Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın:
Özal’ın ölümünün normal bir ölüm olmadığı belli. Raporun henüz kapalı olan kısımları var. Mezarın açılmasından sonra elde edilen bulgular gösteriyor ki Özal ciddi bir cinayete kurban gitmiş. Bunu yapanların hesap vermesi lazım. Rapor tamamlandıktan sonra savcıya gönderecekler. Savcı da bundan sonra gerekli işlemleri yapacak. TBMM, Özal’ın Devlet Denetleme Kurulu tarafından hazırlanan ölümüyle ilgili raporu kaynak alarak soruşturma komisyonu kurması lazım. Bu komisyona raporlar da intikal eder.
Özal’ın etrafındakiler kapsamlı araştırılmalı

AK Parti Milletvekili (Susurluk Komisyonu Başkanı) Mehmet Elkatmış:
Artık hiçbir sır gizli kalmıyor. Yıllar öncesinde yapılan bir cinayet bile bugün ortaya çıkarılıyor. Özal’ın öldürülmesi de bunlardan birisi. Bugün ortaya çıkan gerçekten yola çıkılarak o dönem Özal’ın etrafındaki herkes kapsamlı bir şekilde sorgulanmalı. Birçok önemli kişiyi en yakınındaki insanların zehirleyip öldürdüğünü biliyoruz. Özal’ın zaman içerisinde zehirlenerek öldürüldüğünü düşündüğümüzde yakınında bulunanlar çok dikkatli bir şekilde araştırılmalı.

Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Hamit Hancı:Bu maddeler eğer topraktan geçmediyse ve doğruysa uzun yıllar vücutta kalabilir ve tespit edilir. Özellikle DDT, kadmiyum ve amerikyum. Bu maddeler insanları öldürebilir.  Burada biraz polonyum’da sıkıntılı olabilir. Onun yarılanma ömrü kısa. O konuda bir şey söyleyemeyeceğim.

Faik Tarımcıoğlu

Emekli Askeri Hakim Faik Tarımcıoğlu: Ben olsam manşeti ‘Bütün taşlar yerine oturuyor’ diye atardım. Daha önce söylediğimiz her şey doğru çıkıyor. Bir kere otopsi yapılamadı. ‘Ambulans yoktu’ gibi ihmal sayılabilecek saçmalıkları bir tarafa bırakalım. Ama otopsi yapılmaması ciddi manada bir karartma operasyonudur. Kan örneğini hemşirenin kırması falan bu tabii hiçbir şekilde kabul edilemeyecek gülünç bir iddia. Son olayların başlangıcı DDK’nın çok ciddi profesyonel bir çalışmasıdır. Talimatı Abdullah Gül vermişti, sağ olsun. Ben eski bir savcı hakim olarak bütün ihtimalleri ortaya yatırmak zorundayım. Ama bir karartma operasyonu olacağı konusunda şimdi benim bir şüphem var. Dikkatli olunmalı.

ÇAĞLAR AVCI, GÖKSEL GENÇ, SEVGİ KORKUT, AYŞENUR PARILDAK, ÖMER ORUÇ | İSTANBUL, İZMİR – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]