Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[GRAFİK] Ukrayna duygusallık endeksinde sondan 4’üncü

Gallup araştırma şirketinin yayımladığı uluslararası ‘duygusallık endeksinde’ Ukrayna en alt sıralarda yer aldı. Singapur’un sonuncu olduğu duygulu ülkeler sıralamasında, Ukrayna sondan dördüncü oldu.

Singapur halkının yüzde 36’sı bir önceki günle ilgili duygusal bir şeyler yaşadığını ifade ederken, Ukrayna’da da bu oran yüzde 38’de kaldı. Rusya, Kazakistan, Belarus ve Kırgızistan gibi eski Sovyet ülkelerinin son sıralarda yer alması dikkat çekti.

Gallup şirketinin, 2009-2011 yılları arasında 151 ülkede yaptığı araştırma sonuçlarında, en duygulu ülke ise yüzde 60 oranıyla Filipinler oldu. Filipinleri yüzde 57 ile El Salvador takip ederken, ABD yüzde 54’le 15. sırada yer aldı. Türkiye ise duygusallık sıralamasında 49. sırada yer bulabildi.

Gallup’un “duygusallık” araştırmasında katılımcılara beş soru soruldu: “Dün kendinizi dinç hissettiniz mi?, Dün tüm gün saygılı davrandınız mı?, Dün hiç güldünüz ya da kahkaha attınız mı?, Dün ilginç bir şey öğrendiniz ya da yaptınız mı?, Zevk, psikolojik acı, üzüntü, stres, sinir, endişe vb. hislerini dün tecrübe ettiniz mi?

Çalışmada vatandaşlara 5 negatif ve 5 pozitif duyguyu bir önceki gün hissedip hissetmedikleri de soruldu. Olumlu duygular saygı, keyif, iyi dinlenme, gülümseme, ilginç bir şey öğrenme ya da yapma olarak sıralanırken; öfke, stres, üzüntü, fiziksel acı ve endişe olumsuz duygular olarak belirlendi.

Gelirlerin artması insanların olumlu duygular elde etmesinde belirleyici role sahipken, çalışmaya göre yıllık gelirin 75 bin doları aşması durumunda ise duygu değişiminin gelirle bağlantısı azalıyor. Dünyanın en yüksek gayri safi milli hasılasına sahip ve en az işsizliğin olduğu ülke Singapur’un en az duygulara sahip olması dikkat çekti. Araştırma Singapur başta olmak üzere gelir seviyesi yüksek olan ülkelere huzurlu olabilmeleri için kültürel değerler ve sosyal projelere önem vermeleri önerisinde bulundu.
Gallup’a göre, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Irak, Bahreyn ve Filistin bölgelerinde negatif duygular daha yüksek. Latin Amerika ise pozitif duyguların fazla olduğu bölge.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]