Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Eğitim

Kıyiv Büyükelçisi Samsar öğretmenler günü resepsiyonu verdi

Büyükelçisi Mehmet Samsar, konuklara 24 Kasım Öğretmenler gününün tarihçesi ve öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulayan bir konuşma yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Kıyiv Büyükelçisi Mehmet Samsar, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle, Ukraynalı ve Kıyiv’de görev yapan Türk öğretmeleri ağırladı.

Büyükelçiliğin rezidansında verilen resepsiyona; Kıyiv İl Milli Eğitim Müdürü Oksana Dobrovolska, Kıyiv Milli Taras Şevçenko Üniversitesi Edebiyat Enstitüsü Türkoloji Bölümü Başkanı Volodımır Pidvoynıy, Kıyiv ilçe milli eğitim müdürleri, Uluslararası Meridyen Okulları idarecileri, seçmeli yabancı dil olarak Türkçeyi teşvik eden sınıf açan Ukrayna devlet okullarının müdürleri ve çok sayıda Ukraynalı Türkçe öğretmeni katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Kıyiv Büyükelçisi Mehmet Samsar, 24 Kasım Öðretmenler Günü münasebetiyle, Ukraynalı ve Kıyiv’de görev yapan Türk öğretmeleri ağırladı.

Büyükelçisi Mehmet Samsar, konuklara 24 Kasım Öğretmenler gününün tarihçesi ve öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulayan bir konuşma yaptı.

Bir çocuk için aileden önce bilgi kaynağının öğretmen olduğuna dikkat çeken Samsar; “Belki birçok durumda anneden babadan çok sizlerin payı vardır. Gerek zaman olarak gerek ilk defa bazı şeyleri sizlerden duymaları itibariyle çocukların üzerinde en büyük etkiyi yapan onları şekillendiren sizlersiniz. Bazen bir arkadaş, bazen bir ailenin büyüğü, bazen bir umut, bazen de bir rol model oluyorsunuz” dedi.

Karadeniz’in sıcak ilişkiler neticesinde bir dostluk köprüsüne dönüştüğünü söyleyen Samsar, 2010 yılından itibaren Türkiye ile Ukrayna’nın ilişkilerinin stratejik ortaklık düzeyine çıktığını belirtti.

Rezidansa geldiğinde kendisini Türkiye’ye gitmiş gibi hissettiğini söyleyen Oksana Dobrovolska, Büyükelçi’ye davetinden dolayı teşekkür etti.

Kıyiv’de faaliyet göstere Meridyen Okulu’nun çalışmalarından övgü ile söz eden, İl Eğitim Müdürü Dobrovolska, Meridyen Okulu ile birlikte hâlihazırda devam eden Türkçe Olimpiyatları gibi çok sayıda müşterek projelerinin olduğunu dile getirdi.

Büyükelçi Samsar’ın eşi Feruza Hanım davetlilere kendi elleriyle hazırladığı; yaprak sarması ve şeker parenin yanı sıra Büyükelçiliğin Aşçısı Tekin Polat tarafından yapılan Türk mutfağından seçme lezzetler ikram edildi.

Gecenin sonunda İl Eğitim Müdürü Dobrovolska rezidanstaki piyanonun başına geçerek Kıyiv’in ilçe eğitim müdürlerinin koro eşliğinde mini bir konser verdi.

Ukraynalı öğretmenler kendilerinin bu vesileyle hatırlanılması, yakın alaka ve sıcak ilgiden dolayı Büyükelçi Samsar’a teşekkür etti.

YUNUS ERDOĞDU | KIYİV

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]