Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Güneşi gören Ukraynalılar Karadeniz sahillerini doldurdu

Hafta sonu güneşi gören Ukraynalılar, liman şehri Odesa’da karla kaplı Karadeniz sahillere akın etti. Güneşin ısıtıcı etkisiyle buz tutan Karadeniz’in yüzeyindeki buzların parçalandığı görüldü.

Kimileri arkadaşları, kimileri aileleriyle birlikte 10 yılda bir donan Karadeniz üzerinde yürümek için sahilleri doldurdu. Köpek besleyenler ise aşırı soğuk günlerde evden çıkamayan hayvanlarını sahillerde koşturarak eğlendirdi.

Sahillerde eksi 10 dereceye rağmen, yaz havası hissedildi. Nem oranı nedeniyle soğuk havanın daha fazla hissedilmesine aldırış etmeyen Ukraynalılar, hallerinden memnun olduklarını belirtti.

Deniz üzerinde yüzen but kütleleri üzerinde atlayarak gezen Yevgeniy Yaroviç adlı üniversite öğrencisi Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na yaptığı açıklamada; “Deniz üzerindeki buzlar üzerinde gezmek çok eğlenceli, fakat dikkatli olmak lazım. Karadeniz her sene donmaz biz de bu fırsattan istifade ediyoruz” dedi.

Buz tutan platformlar ilginç görüntüler oluşturdu. Buzlar arasında gezen baba-oğul ise “Çok nadiren olan bir olay 5-10 yılda bir olur. Ben de oğlumla birlikte bakmaya geldim. Kuğu kuşları da gelir buralara, ama biraz uzaklara gidip aramak gerekiyor. Platformlar buzdan labirent olmuş, oğlumla biraz eğlendik buzlar arasında” şeklinde konuştu. Çocuk ise babasının labirente benzettiği alanı, “buz ormanı” olarak niteledi.

Soğuk havaya rağmen sahil kenarında martılar, güvercinler ve insanlar iç ısıtan sıcak görüntüler verirken, şehir caddelerinde ise gençlerin kartopu oynamayı tercih ettikleri görüldü.

YUNUS ERDOĞDU | ODESA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]