Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

Margarita Ponomarenko: “Peyami Safa’nın romanlarını zevkle okurum”

Türkçe sevdalısı Margarita Ponomarenko, 2007’de 135 numaralı Kiev devlet lisesinin öğrencisiydi. Daha sonra 2009-2010 yıllarında Türkçe Olimpiyatları Ukrayna finalistlerinden birisi oldu. Dün bir olimpiyat finalistiyken şimdilerde Uluslar arası Meridyen okulunda Türkçe öğretmenlerinden birisi, O.

Dünün öğrencisi, bugünün öğretmeni ve yarının olimpiyat jürisi olacak Margarita Ponomarenko
Türkçe serüvenini şöyle anlatıyor:

“Boş zamanlarımı ailem ve özellikle küçük kuzenlerimle geçirmeyi çok ama çok severim. Bir de okulda çalıştığım için muvazeneli ve çocuklarla kolay bir şekilde iletişim kurabilecek biri olmam şarttır. Beni sık sık ziyaret eden kuzenlerim başkalarıyla iyi geçinen biri olduğumu söylerler. Bunun ötesinde hem vahşî hem de evcil hayvanlara da sevgi ve ihtimamla yaklaşırım. Başı dertte olan bir hayvancağızı görünce çok fazla üzülürüm. Aynısı yardıma muhtaç olan insanlar için de geçerlidir. Yardımsever olduğumdan dolayı sıkıntısı olan birine elimden geldiğince yardımcı olmaktan hiçbir zaman vazgeçmem. Kısaca kişiliğim böyle.”

“TÜRKÇE AYRI BİR GÜZELLİĞİ OLAN BİR DİL”
Türkçeyle oturup kalkan Ponomarenko ;

“Türkçe’ye olan ilgime gelirsek, ben Türkoloji ile Türk diline çok meraklı olmam sebebiyle bu alanlarda düzenlenen etkinliklere mümkün olduğu kadar katılmaya çalışır ve kendimi sözlü ve yazılı tercüme konusunda ilerletme ve geliştirme çabasında bulunurum. Türkçe’nin ayrı güzelliği olan bir dil olduğunu düşündüğüm için onu en iyi bir şekilde öğrenmek benim ihtiraslarımdan biridir.” diye konuştu.

“PEYAMİ SAFA’NIN ROMANLARINI ZEVKLE OKURUM”
Türkçe öğretmeni Ponomarenko yaptığı değerlendirmede;

“Türk kültürü ile hayat tarzını daha iyi bir biçimde kavramak ve aynı zamanda kelime hazinemi önemli ölçüde zenginleştirmek amacıyla Türk edebiyatının en parlak temsilcileri arasında yer aldığını sandığım Peyami Safa’nın romanlarını zevkle okurum. Bunun haricinde konuşma becerilerimi akıcı bir hâle getirmek üzere her hafta en az iki kere Türklerin sunumlarını dinler ve ardından tercüme ederim. Belirlenen yaş sınırını aşmadan önce her sene Uluslararası Ukrayna Türkçe Olimpiyatları’na katılırdım. Şimdi katılamıyorum ama yerime öğrencilerim katılacak bu yıl. Tüm katılımcılara şimdiden başarılar diliyorum.” dedi.

www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]