Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türk halkının yardımları Gazze’ye ulaştı

Filistin halkının en kötü günlerinde yanında olan Kimse Yok Mu, bombardıman altındaki Gazze’ye yardımları ulaştırmaya başladı.

Hava saldırıları yüzünden onlarca sivilin hayatını kaybettiği ve çok sayıda binanın yıkıldığı Gazze’ye Kimse Yok Mu yardım götürmek için çalışmalarını hızlandırdı. Kahire’deki Türk Büyükelçiliği ve Gazze’de daha önce ortak yardım faaliyetleri gerçekleştirdiği yardım kuruluşları ile sürekli irtibat içinde olan Kimse Yok Mu, bölgeden gelen yardım talepleri doğrultusunda Gazze’ye yardımlar ulaştırmaya başladı.

Bombardıman altındaki Gazze’de hava saldırılarının hedefini daha çok kamu binaları oluştururken, patlamalarda binlerce ev de hasar görmüş durumda. Şehirde neredeyse bütün evlerin camları şiddetli patlamalar yüzünden kırılırken, yaklaşan kış ve soğuk havayı göz önünde bulunduran Kimse Yok Mu, kırılan camların yenilenmesi ve ihtiyaç sahiplerine battaniye dağıtılması için çalışmalar başlattı. Kimse Yok Mu ayrıca muhtemel bir gıda sıkıntısına karşı Gazze halkına gıda yardımı yapmaya başladı. Kimse Yok Mu yardımların bir an önce ulaştırılması için gıda ve battaniye gibi yardım malzemelerini yerinde tedarik ediyor ve daha önce Gazze’de birlikte çalıştığı yerel yardım kuruluşları ile birlikte ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor.

ACİL İHTİYAÇLAR

NO YARDIM ÇEŞİDİ BİRİM FİYATI
1 BATTANİYE 25$
2 YAYLI SÜNGER YATAK 40$
3 FIRIN OCAGI+ GAZ TÜPÜ 117$
4 EV CAM-ÇERÇEVE TAMİRİ 700$
5 KIYAFET YARDIMI 100$
6 GIDA KUMANYASI 40$

Kimse Yok Mu daha önce de Gazze’ye abluka döneminde Mısır üzerinden yardım ulaştırmış, ayrıca Türkiye’den tır konvoylarıyla yardım göndermişti. 2009 yılında 200 ton gıda malzemesi 11 tır ile Türkiye’den Gazze’ye ulaştırılırken aynı yıl Gazze Belediyesi’nin talebi doğrultusunda içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere 4 su kuyusu açılmış ve şehir şebekesine bağlanmıştı. Kimse Yok Mu her yıl devam eden yardımların yanı sıra Filistinli yetim çocuklar için düzenlediği kampanyalarla bu ülkede binlerce yetim çocuğun masraflarını da karşılamakta ve yine Ramazan ve Kurban dönemlerinde Gazze halkına yardım götürmeye devam etmektedir.

GAZZE’YE YARDIM İÇİN TIKLAYINIZ.

www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]