Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İşte yağışlı havalardaki kazaların en büyük sebebi

Yağışların artmasınıyla birlikte ıslak zemin ve virajlardaki su birikintileri sürücülerin korkulu rüyası olmaya başladı. Yapılan araştırmalarda yağışlı havalarda meydana gelen trafik kazalarının en büyük sebebinin virajlardaki su birikintileri olduğu tespit edildi.

İşte ıslak zeminlerde hayatınızı kurtaracak öğütler:

Takip mesafesini koruyun

Islak zeminde fren mesafesi ve virajlarda performansın önemine işaret eden Akçagöz, yağışlı havalarda genel olarak fren mesafesinin arttığını vurguladı. Yağışlı havada sürücülerin yaptığı en büyük hataların takip mesafesini korumamaları ve hızlarını azaltmamaları olduğunu belirten Akçagöz, “Trafik kazalarının yüzde 25’i virajlarda meydana gelirken, bu kazaların yarısı da ıslak zeminde gerçekleşiyor. Hayat kurtarıcı önlemlerden biri de özellikle virajlarda su birikintilerinden geçişlerde olabildiğince hızımızı azaltmak” diye konuştu

Frenlemeye dikkat

Yağışlı havalarda özellikle ıslak zeminlerde fren mesafesi kuru zemine oranla daha da uzayacaktır. Fren mesafesinin daha da artmaması için fren esnasında tekerleklerin kilitlenmesini engellemek için kademeli olarak fren yapmaya çalışınız.

Sağanak yağışlı havalarda yetersiz görüş

Sağanak yağışlarda görüşünüzün azalacağı için hızınızı yavaşlatın ve önünüzdeki araçlarla aranızdaki mesafeyi azaltın. Her zaman yolculuklarınıza başlamadan önce aracınızın lastik havalarını ve aydınlatma sistemlerini kontrol edin. Yağışlı havalarda ise bunların yanı sıra aracın temizleme sistemlerini yanı sileceklerini kontrol edin. Camlarınızın çamurlanma ihtimaline karşı silecek sularının dolu olmasına özen gösterin.

Yağışlı havalarda özellikle çift şeritli yollarda, diğer şeritten gelen araçların su sıçratma ihtimaline karşı camlarınızı tam açmayınız. Çevrenize odaklanın ve yağışlı havalarda her zaman olduğunuzdan daha fazla dikkatli olun.

ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]