Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Gazze’de katledilen masum yavruların hesabı sorulacaktır

Mısır’a iki günlük ziyaret gerçekleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2009’da ABD Başkanı Barack Obama’nın İslam alemine seslendiği Kahire Üniversitesi’nde bir konuşma yaptı.

Erdoğan’ı üniversiteye gelişte Rektör Prof. Dr. Husam Kamel karşıladı. Erdoğan’ın konuşması bir çok Arap ülkesi televizyonu tarafından canlı verildi. Erdoğan’ın konuşmasını eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ve ona eşlik eden bakanlar da dinledi.

Erdoğan’ın Gazze ve Suriye ile ilgili sözleri ise sık sık tezahüratlarla kesildi. Erdoğan konuşmasında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını sert bir dilde eleştirdi. Erdoğan, “Filistin’de akan kan damarlarımızdaki kan, ölen canlar canlarımız, akan göz yaşı gözyaşımızdır.” dedi. Erdoğan, öldürülen bebeklerin er geç hesaplarının sorulacağını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, Suriye’deki halk mücadelesini ise Suriye halkının onursal mücadelesi olarak değerlendirdi.

Erdoğan Suriye ve Filistin olmak üzere diğer Müslüman ülkelerindeki sorunların da hal olunması adına Mısır’la birlikte çalışabileceklerini söyledi.

Mekke, Medine, Kahire ve İstanbul’un kardeş şehirler olduğunu söyleyen Erdoğan, “Şunu burada konuşmamın hemen başında ifade etmek istiyorum. Mekke, Medine, Kahire, İskenderiye, Beyrut, Şam, Diyarbakır, İstanbul, Ankara nasıl birbirlerinin kardeşleriyse, tüm dünya bilsin ve anlasın ki Ramallah, Nablus, Eriha, Refah, Gazze ve Kudüs de bu şehirlerin kardeşidir, bizim kardeşimizdir.” dedi. Bu sözlerden sonra Erdoğan salonda uzun süre alkışlandı.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: “Bu şehirlerde dökülen her damla kan bizim damarlarımızdaki kandır. Bu şehirlerde toprağa düşen her can bizim canımızdır. Her damla gözyaşı, bizim gözyaşımızdır. Hiç kimse bu coğrafyada yaklaşık 100 yıldır devam eden sükutu farklı şekilde yorumlamasın. Herkes bilsin ki er ya da geç, bugün ya da yarın Gazze’de insanlık dışı yöntemlerle katledilen o masum yavrucakların hesabı mutlaka ama mutlaka sorulacaktır.”

İsrail’in bölgeyi bir kere daha kan gölüne çevirmek için her türlü insanlık dışı eylemi gerçekleştirdiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, İsrail’in orantısız güç kullandığını ifade etti. Netanyahu’nun arkasına aldığı uluslararası vurdumduymazlıkla bu saldırılara girişebildiğini aktaran Erdoğan, “Bu eylemleri tüm gücümüzle kınıyoruz.” dedi. Erdoğan, İsrail’in son saldırılarının ardından İsrail’deki Mısır Büyükelçisini çağıran Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi de yürekten kutladığını dile getirdi.

Erdoğan’ın konuşması sık sık alkışlarla bölünürken, Gazze ile ilgili sloganlar atıldı.

ATIF ALA | KAHİRE – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]