Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Muhalifler, eyleme devam ediyor

Ukrayna’da 28 Ekim’de yapılan seçimlerin ardından 5 seçim bölgesindeki oy sayımına hile karıştığı gerekçesiyle muhalif partiler, Merkez Seçim Komisyonu (MSK) binası önünde eylem yapıyor.

Eyleme; eski Başbakan Yuliya Timoşenko’nun partisi Birleşik Muhalefet, Reform için Ukrayna Demokratik Birliği (UDAR) ve aşırı milliyetçi ‘Özgürlük’ siyasi hareketinden yaklaşık 100 kişi katılıyor.

Problemli seçim bölgelerinde kendi adaylarının kazandığını iddia eden muhalefet talepleri yerine getirilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

Yuliya Timoşenko yanlısı Valentina İvanovna adlı bir eylemci Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada birçok bölgede hile yapıldığını, haklarını ve oylarını savunmak için eylem yaptıklarını belirtti. Elinde Timoşenko’nun fotoğrafıyla eyleme gelen Valentina İvanovna seçimlerin şeffaf olmadığını öne sürdü.

Öte yandan Ukrayna Parlamentosu seçimlere şaibe karıştığı iddia edilen bölgelerde yeniden sandığa gidilmesi konusunda karar yayımlandı..

Seçim bölgelerindeki eylemler nedeniyle oy sayma işlemleri kilitlenmiş , sayım yüzde 99,98 oranında kalmıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]