Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türk balıkçılar Ukrayna’yı hedef pazar seçti

Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), hedef pazarlarında tanıtım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Grup, son dört yıllık süreçte kişi başı balık tüketimini 6 kg.’den 12 kg.’ye çıkaran ve yakın gelecekte 18 kg.’ye çıkması beklenen Ukrayna’yı hedef pazar seçti. STG, 31 Ekim-2 Kasım 2012 arasında düzenlenen 15. Worldfood Ukraine Fuarı’na katılarak, Türk balıklarını Ukraynalı ziyaretçilerin beğenisine sundu.

STG Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, 2011 yılında Worldfood Fuarı’na ilk defa katıldıklarında Ukrayna pazarını yakından tanıma imkanı bulduklarını ve Türk su ürünleri açısından bu pazarda ısrarcı olunması gerektiği düşüncesiyle bu yıl daha büyük bir alanda tanıtım yaptıklarını söyledi. Dalaman Hilton Oteli’nin aşçısı Özkan Koç’un, fuar süresince 3 binden fazla ziyaretçiye Türk balıklarını pişirerek servis ettiğini anlatan İşliel, “Rusya pazarında yakalanan başarının bir benzerinin Ukrayna’da da elde edilmesinin mümkün olduğunu gördük. Rusya ve çevresindeki ülkelere su ürünleri ihracatını arttırmak için tanıtım faaliyetlerimiz devam edecek.” diye konuştu.

UKRAYNA’NIN SU ÜRÜNLERİ TÜKETİMİ DÖRT YILDA İKİ KAT ARTTI

Ukrayna’nın su ürünleri ihracatı açısından iyi bir pazar olduğunu dile getiren Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan ise Türk su ürünlerinin Ukrayna marketlerinin raflarında daha fazla yer alması gerektiğini, bu sebeple tanıtım faaliyetlerinin hız kesmeden devam edeceğini vurguladı. Ukrayna’da su ürünleri tüketiminin büyük bir artış gösterdiğine dikkat çeken Kızıltan, şunları kaydetti: “Ukrayna’nın balık tüketimi, son dört yılda iki kat arttı. Önümüzdeki dört beş yıllık süreçte 18 kg.’ye çıkması bekleniyor. 44 milyon insanın yaşadığı ve balık tüketiminin sürekli arttığı Ukrayna pazarından daha fazla pay almak istiyoruz.”

ŞABAN GÜNDÜZ | İZMİR – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]