Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Odesa’da ‘Azerbaycan günleri’ etkinliği

Ukrayna Azerbaycanlı Gençler Birliği’nin teşebbüsü ile Odesa Şehri Kültür Merkezi Konser Salonu’nda “Azerbaycan: garp ve şarka açılan pencere” konulu etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliğe; Odesa Bölgesi İdaresi, dış misyon temsilcileri, Azerbaycanlı gençler ve Azeri diasporası temsilcileri katıldı.

Azerbaycan ve Ukrayna’nın milli marşlarıyla başlayan programda söz alan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın Ukrayna’daki temsilciliği yetkililerinden Hezi Aslanov; “Bugün Avrupa ve dünya birliği ile entegrasyona dayalı bir siyaset yürüten Azerbaycan, kendi iktisadi inkişaf ivintisiyle bölgenin lider devletine arasına girdi. Gün geçtikçe gelişen Azerbaycan Cumhuriyeti kadim müessirliğinin sentezini özünde cem ederek, garp ve şark arsında sarsılmaz köprü rolünü oynuyor.” dedi.  

Ukrayna Azerbaycanlı Gençler Birliğinin Başkanı Anar Tahirov ise konuşmasında; “Devletimiz en üst seviyede, hayatın bütün sahalarında bulunan Azeri gençlerin inkişafına çok büyük önem veriyor. Hâlihazırda Ukrayna’da yaşayan ve tahsil alan Azerbaycanlı gençlerin teşkilatlandı. Gençlerimiz bugüne kadar, Azerbaycan hakikatlerinin Ukrayna içtimaiyatına anlatılması ve halkımızın kadim ve zengin medeniyetinin tebliğ edilmesi istikametinde birçok faaliyet hayata geçirdi” dedi.

Türkiye’nin Odesa Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Melih Demirtaş; “Uzun zamandır iki devlet ilişkilerinin şiarını ‘Bir millet iki devlet’ sloganı oluşturdu. Tarihsel planda Azerbaycan ve Türkiye’nin her zaman birlikte olmuştur” dedi.

Gürcistan’ın Odesa’daki Başkonsolos Yardımcısı Mamuka Cambazaşvili ise intibah tarihini yaşayan Azerbaycan’ın maddi kaynakları ile milli manevi değerlerinin sahip çıkmasının önemini değinerek Bağımsız Azerbaycan devletinin inkişaf ederek uluslararası arenada büyük nüfuz sahibi olmasından duyduğu memnuniyet dile getirdi.

Etkinlikte Ukrayna Azerbaycanlı Gençler Birliği’nin Odesa Bölgesi Teşkilatı Başkanı Samire Eliyeva ve Ukrayna Azerbaycanlıları Kongresi Başkanı Rövşen Tağıyev de söz aldı.

Daha sonra davetlilere Azerbaycan’da hayata geçirilen medeni ve iktisadi lâyihalar hakkında tanıtım filmi gösterildi.

Etkinlik, Azeri gençlerin hazırladığı, renkli konser programı ve halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]