Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Kırım’da troleybüs anıtı açıldı

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özek Cumhuriyeti’nde 250 milyonuncu yolcunun taşınması anısına troleybüs anıtı açıldı.

Anıt açılışına katılan Kırım Başbakanı Anatoliy Mogilev yaptığı konuşmada; “Bu anıtın açılışı sadece Kırım troleybüsünü değil aynı zamanda bütün troleybüs çalışanlarına saygımızın bir göstergesi. Anıttaki troleybüs 20 milyona aşkın yolcuya hizmet verdi. Kırım Troleybüs İdaresi, kuruluş tarihi boyunca bütün dünya nüfusu kadar 6 milyar yolcu taşıdı. Bu anıtın vesilesiyle herkesi kutluyorum. Bu anıt Kırım’da bütün çalışanların emeğini ve zahmetini temsil edecek. Artık başkent Simferopol ile Yalta arasındaki bu tepede bir turistik mekânımız daha oldu” diye konuştu.

Anıttaki troleybüs 1972 Çek yapımı ve Simferopol-Yalta hattında 2 milyon kilometrelik yol yaptı ve 20 milyondan fazla yolcu taşıdı.. Kırım’da ilk şehirlerarası troleybüs hattı Simferopol şehrinden Aluşta’ya kadardı 20 yıl içerisinde hat Yalta’ya kadar uzatılmıştı.

Anıt fikrinin ise Kırım’daki 250 milyon yolcu taşıması sonrasında ortaya çıktığı bildirildi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]