Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Dünya boks şampiyonu Ukraynalı Kliçko siyaset ringine çıktı

UDAR (Reform için Ukrayna Demokratik Birliği) Partisi lideri ve dünya ağır sıklet şampiyonu boksör Vitaliy Kliçko, seçim öncesinde yabancı basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ukrayna dilinde “vurma” anlamına gelen UDAR partisi, son yapılan ankette iktidardaki “Bölgeler Partisi”nin ardından üçüncü sırada yer aldı.

Seçim propagandası yaparken iktidar partisinin birçok engeliyle karşılaştıklarını söyleyen Kliçko, bazı bölgelere girmelerine izin verilmediğini iddia etti. Dünya şampiyonu siyasetçi, iktidara geldiklerinde hiçbir şey yapmasalar bile, ülke şartlarının bundan daha kötü olmayacağını illeri sürdü.
Ülkede demokratik darbe yapmak isteyen Vitaliy Kliçko, Alman ve İngiliz muhabirlerin sorunlarını Almanca ve İngilizce cevaplaması dikkat çekti.

“UKRAYNALILAR AVRUPALIDIR”
Ukraynalıların; coğrafi, tarihi, kültürel ve düşünce yapısı olarak Avrupalı olduğunu belirten Kliçko, ülkesinin yaşam standartlarının ise Avrupa’nın çok gerisinde kaldığına dikkat çekti. Seçim propagandası için harcadığı tüm parayı ringlerde kazandığının altını çizen Vitaliy Kliçko, Avrupa standartlarına çıkartmayı istediğini ve bunun zor olmadığını ifade etti. Kliçko, Ukrayna’nın dünyada yolsuzluk yapılan ülkelerin başında geldiğini ve öncelikli çözülmesi gereken sorunun yolsuzluk olduğunu söyledi.

“ÜLKELERİMİZİN BÜYÜK EKONOMİK POTANSİYELİ VAR”
Türk basın mensuplarının Ukrayna ile Türkiye’nin stratejik işbirliği konusundaki düşüncelerini sorması üzerine Kliçko; “Biz ilişkilerimizi karşılıklı menfaat, işbirliği ve iyi komşuluk üzerine kuruyoruz, gelecekte de aynı şekilde devam etmesini istiyoruz. Türkiye ile işbirliğimizi sadece kültürel anlamda değil ekonomik olarak da geliştirmemiz gerekir, çünkü büyük bir ekonomik potansiyelimiz var” diye konuştu.

“PARLAMENTO RİNG DEĞİL”
Ukrayna Parlamentosu’nun sık sık ringleri andıran görüntülerle dünya gündemine geldiği ve ünlü boksörün bu tecrübesini parlamentoda kullanıp kullanmayacağının sorulması üzerine Kliçko, bugüne kadar normal hayatında, spor hayatında kazandığı deneyimleri hiç kullanmadığını ve parlamento gibi milletinin iradesinin temsil edildiği bir mekânda ise hiç kullanmayacağını söyledi.

Kliçko; “Parlamento ring değil. Kim daha kaslı, kim daha iyi koşar, parlamento bu tür fiziksel özelliklerin ölçüm yeri değil. Parlamentoda elbette mücadele var ama bu fikir kavgası, değer cidali, ilmi çatışma şeklinde olmalı. Bu mücadele bile şeffaf olmalı, her şey açık olmalı olmamalı. Ringde de kurallar var; bel atına vuramazsın bu siyasette de böyle olmalı” diye konuştu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]