Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Erdoğan, Pentagon’u endişelendirdi!

Pentagon: ‘Türkiye’nin Rusya’dan S-400 Alma Kararından Endişeliyiz’

Amerika Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Jeff Davis, Türkiye’nin Rus hava savunma sistemi satın alma kararından kaygı duyduklarını açıkladı.

“Hill” gazetesinin haberine göre, Sözcü Davis, Pentagon yetkililerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karadan havaya fırlatılan S-400 füze sistemi alımı için Rusya’yla görüşmeler yürüttüğüne dair haberlerin “elbette farkında” olduğunu söyledi.

Gazetecilere konuşan Davis, “Bu konudaki tek kaygımız, NATO sistemleriyle uyumluluk konusunda. Türkiye bir NATO müttefiki. Genel anlamda, müttefiklerin NATO sistemleriyle uyumlu teçhizat satın alması iyi bir fikir” dedi.

Davis, Rus teknolojisinin NATO ülkeleri tarafından kullanılan diğer silah ve teçhizatla birlikte çalışamayabileceğinden hareketle, Pentagon’un Türkiye’yi, “ittifaka yatırımı arttıracak şeyler almaya” teşvik ettiğini belirtti.

Sözcü Davis, “Bu konudaki haberlerde adı geçen sistemler, bizim sahip olduklarımızla uyumlu değil ve bu elbette endişeye neden oluyor” dedi.

S-400 sistemi, düşman uçaklarının vurulmasında kullanılıyor ve 400 kilometre civarında menzile sahip.

İngiliz medya kuruluşu Jane’s 360 da dün geçtiği bir haberde, Türkiye’nin Rusya’yla anlaşmasının tamamlanmak üzere olduğunu, birkaç küçük ayrıntı üzerinde çalışıldığını bildirdi.

Erdoğan da geçen hafta Türkiye’yle Rusya’nın S-400 hava savunma füze sistemleri konusunda anlaştığını, iki ülke arasında uzun zamandır devam eden müzakerelerin olumlu sonuçlandığını açıklamıştı.

Erdoğan, “Her ülke kendi güvenliği için kendi tedbirlerini almak durumundadır. Bu güvenlik tedbirlerini nereden alırsa, oradan sağlayacaktır. Amerikalılar’la biz bu görüşmeleri de yaptık ama bunları temin edemediğimiz için S-400 üzerinde bir planlama yaptık. Adımı atacağız, bu durumun kimseye endişe verecek bir durumu yok” diye konuşmuştu.

Kaynak: VOL

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]