Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya Avrupa’ya doğrudan ulaştı; Ukrayna saf dışı kalıyor

Rusya Avrupa pazarına doğalgaz arzında transit ülkelerle yaşadığı sorunları aştı. Kuzey Akım doğalgaz boru hattı ile Avrupa’ya doğrudan doğalgaz sevkiyatına başlayan Moskova, hattın ikici ayağının da aktif hale gelmesinin ardından doğrudan doğalgaz arz kapasitesini 55 milyar metreküpe çıkardı.

Baltık Denizi’nin altından geçerek Finlandiya sınırında Almanya’nın Vyborg kasabasına ulaşan Kuzey Akım’ın ilk ayağı Kasım 2011’de aktif hale gelmişti. 1224 kilometre uzunluğunda ikinci hatla birlikte toplam kapasite 55 milyar metreküpe ulaştı. Rusya’nın dev enerji şirketi Gazprom’un yüzde 51’ine sahip olduğu Kuzey Akım’a Alman Wintershall Holding ve E.ON Ruhrgas yüzde 15,5’er ve Fransız GDF Suez ile Hollandalı Gasunie enerji şirketleri de yüzde 9’ar ortaklığa sahip.

Leningrad bölgesinde düzenlenen törene katılan Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Kuzey Akım’ın tam kapasite işleve alınmasının 7 Ekim’de 60 yaşına giren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e anlamlı bir doğum günü hediyesi olduğunu söyledi.

Rusya Kuzey Akım’dan önce Avrupa’ya doğalgaz sevkiyatını sadece Ukrayna ve Belarus üzerinden gerçekleştiriyordu. Ukrayna ile yaşanan fiyat sorunları nedeni ile Avrupa sevkiyatı birkaç kez kesilmiş, son olarak da 2009’da iki hafta kadar kesik kalan hatlar nedeni ile Avrupa kentleri donma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]