Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

Bartın TSO Başkanı Toksöz: Türk okullarıyla gurur duyuyoruz

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İsmail Toksöz dünyanın dört bir yanına açılan Türk okullarının gurur kaynağı olduğunu söyledi. 47 işadamıyla Ukrayna’da gerçekleştirilen Buildtech İnşaat ve Yapı Fuarı’na katılan Bartın TSO heyeti, Ukrayna’nın Başkenti Kiev’de bulunan Türk ve Ukraynalı müteşebbisler tarafından açılan Uluslararası Meridyen Okulu’nu da ziyaret etti.

Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın TSO Başkan yardımcısı Sami Karakaş, Yönetim Kurulu Üyesi Birol Dikyurt, Meclis Üyesi Cihat Çakır ve Muzaffer Yelkenci Uluslararası Meridyen Okulu’nu gezerek okul yetkililerinden bilgiler aldı. Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Ukrayna Danışmanı Savaş Küçük’ün de yer aldığı ziyarette Bartın TSO heyetine Uluslararası Meridyen Türk Okulu yetkilileri tarafından program düzenlendi.

Türk okullarıyla gurur duyduklarını ifade eden Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, “Türk okulları ülkemizin en güzel şekilde tanıtımını yapıyor. Anadolu insanının el emeği, alın teri ve göz nuru kazançlarıyla yapılan bu güzelim okullar dünya barışına büyük katkı sağlıyor. Bu okullarda bayrağımız dalgalanıyor, İstiklal Marşımız söyletiliyor.” dedi.

Uluslararası Meridyen Türk Okulu’nda 29 farklı milletin bir çatı altında eğitim aldığını gördüklerini ifade eden Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, “Bu okullardan mezun olacak öğrenciler daha sonra ülkelerinde yönetici olacak, çeşitli yerlerde görev alacak hatta ticareti yönlendirecek konumlara gelecekler. Öğrencilik yıllarındaki birbirleriyle olan arkadaşlıkları, ülkemizi tanıyıp sevmeleri ve en önemlisi dilimizi bilmeleri büyük avantajdır. Bu okullar ülkemizin ticaretinin gelişmesine de ciddi katkı sağlayacaktır. Dünyada sevgi ve barışın temelini oluşturan Türk okulları sayesinde geleceğimizin parlak olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Uluslararası Meridyen Okulu’nun Türkiye’ye yakışır şekilde eğitim verildiğini ifade eden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ise “Türk okulunda çeşitli milletlerden oluşan öğrencilerin eğitim aldığını, bu okulda Türkçe, Rusça ve İngilizce eğitim verildiğini görmek bizleri ziyadesiyle sevindirmiştir. Gayet temiz, şık, bizlere yakışır şekilde eğitim verilen bu okulun yönetim kurulu üyeleri ve öğretmenlerle görüşmelerimiz oldu. Ülkemizi en iyi şekilde temsil eden ve bayrağımızı dalgalandıran öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bartın TSO Yönetim Kurulu üyesi Birol Dikyurt şunları söyledi; “Türkiye ve Ukrayna arasında bir dostluk ve barış köprüsü görevi gören okulda Türkçemiz de yabancı dil olarak öğretiliyor. Okulun öğrencilerinin yüzde 99’u üniversiteye yerleşmiş. Okulun mezunları yurt içinde ki itibarlı üniversitelere değil, dünyadaki diğer üniversitelerde de okuyor. Bu okulların açılmasında emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum. Ukrayna iş gezimiz esnasında bizleri yalnız bırakmayan TUSKON Ukrayna Danışmanı Savaş Küçük’e de teşekkür ediyoruz.”

HASAN ÖNDER | BARTIN – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]