Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Poroşenko, Berlin’de Merkel ve Hollande ile görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ülkesinin Bağımsızlık Bayramı’nda Almanya’nın başkenti Berlin’de Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bir araya geldi.

Almanya Başbakanı Merkel görüşmede, Minsk ateşkes anlaşmasının şartlarına uyulması gerektiğine “Normandiya formatındaki” dörtlü (Ukrayna, Almanya, Fransa ve Rusya) görüşmelerin devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Merkel: “Biz Normandiya formatını sağlamlaştırmayı ve kritik konuları görüşmek üzere bir araya geldik. Biz üç ülke olarak eminiz ki Minsk anlaşması kalıcı barışın sağlanmasının temeli olmalı. Taraflar olarak yeni bir görüşme formatı oluşturmaya gerek olmadığı kanısındayız mevcut Normandiya formatıyla devam etme konusunda uzlaştık.” dedi.

Bununla birlikte Ukrayna’nın doğusunda Donbas’ta ateşkesin ihlal edildiğine dikkat çeken Merkel, bunun sonucunda sivil ve asker kayıpların olduğunu belirtti.

Ortak basın toplantısında konuşan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ağır silahların geri çekilmesi, tarafların esirleri serbest bırakması ve AGİT misyonunun gözlemcilerinin bölgede çalışmasına imkânı sağlanmasını istedi.

YUNUS ERDOĞDU | UKRAYNA HABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]