Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] ‘Öğretmen’in Rolü’ Odesa’da konuşuluyor

Diyalog Avrasya Platformu ve Güney Ukrayna Uşinski Pedagoji Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Öğretmenin Rolü’ konulu uluslararası konferans Odesa’da başladı.

Ukrayna Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Pedagoji Bilimler Akademisi ile Avrupa Pedagoji Üniversiteleri Rektörler Birliği’nin destek verdiği konferansa 16 ülkeden 250 akademisyen ve bürokrat katılıyor.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Uşinski Pedagoji Üniversitesi Rektörü Aleksey Çebikin, “Hedefimiz modern dünyada, inovasyon ile pedagoji ilmini buluşturup modern öğretmen yetiştirmektir.” dedi.

ÖĞRETMEN ANAYASASI GÜNDEMDE

Avrupa Pedagoji Üniversiteleri Rektörler Birliği Başkanı Prof. Viktor Andruşenko ise öğretmenliğin Allah vergisi bir yetenek olduğunu belirterek, “Öğretmen ruhların mürebbisi, toplumun ruhu, insanlığın yol gösterici rehberidir. Sivil toplum örgütü olarak ortak değerler çerçevesinde ‘Öğretmenler Anayasası’ hazırlıyoruz. Hedefimiz, toleranslı, insanlığı seven, öğretmenler yetiştirmek. Tüm ülkeler ile görüşüyor, fikir alışverişinde bulunuyoruz. Anayasayı gelecek yılın Mayıs ayında Avrupa Parlamentosu’na yetiştirmeyi planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Diyalog Avrasya Platformu Eş Başkanı Harun Tokak ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “İnsanlığın atası İbrahim (a.s.)’dır. Allah’tan iyi ahlaklı, temiz bir evlat istemiş, karşılığında oğlunu kurban olarak sunmuştur. Temiz bir nesli, ancak öğretmenler yetiştirebilir. Hayatın pratiğinden gelen birisi olarak çok defalar onların fedakarlıklarını, kah bombalar arasından, kah gece yarısı öğrencilerini örtenden ve öğrencisi yerine boğulandan misallerle anlattım. Milletlerin kaderi onların ellerinde, halleri satranç tahtasında şah misalidir. İnsan; beden, ruh ve akıldan meydana gelir. Bunların her birisinin yerinde terbiye edilmesi gerekir. Birinde meydana gelecek eksiklik, öğrenciyi kanadı kırık kuş gibi uçamaz hale getirir.’’

Diyalog Avrasya Platformu’nun bilge öğretmenlerin kurduğu sivil toplum olduğunu ifade eden Tokak; platformun kuruluşunda unutulmaz katkı yapan Avrasya dünyası entelektüellerini andı.

Programda Harun Tokak ile Kiev Milli Dragomanova Pedagoji Üniversitesi Rektörü Viktor Andruşenko’ya fahri profesörlük unvanı verildi. Konferans karşılıklı sunumların okunması ile devam ediyor.

FERİDUN TÜFEKÇİ | ODESA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]