Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkçe Olimpiyatları tanıtım cümlesini arıyor

Her yıl binlerce öğrencinin yarışmak için can attığı Türkçe Olimpiyatları, bu sene bir değişikliğe giderek ‘tanıtım cümlesi yarışması’ hazırladı. Önümüzdeki sene 11’incisi düzenlenecek olimpiyatları en iyi anlatacak slogan belki de size ait olabilir.

‘Aynı dili konuşuyoruz’, ‘Gelin tanış olalım’, ‘İnsanlık el ele bayram o bayram ola’ gibi her sene farklı sloganlarla yola çıkan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, 10 yılı geride bıraktı. Dil, din ve ırk ayrımı yapmaksızın dünya çocuklarını sevgi, barış ve kardeşlik çemberi etrafında toplayan olimpiyatlar, 11. yılının tanıtımı için Türkçe sevdalılarının görüş ve önerilerini bekliyor. Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatları’nı en iyi şekilde anlatmak için için ‘Tanıtım Cümlesi’ yarışması başlatıldı. Eğitim ve tecrübeye bakılmaksızın herkese açık olan yarışmaya her katılımcı en fazla 3 tanıtım cümlesi ile başvurabilecek. Yarışmayla dünya gençlerini barış paydasında buluşturan, dostluk ve diyalog köprüleri kurulmasını sağlayan ve yansıtanmesajın bulunması amaçlanıyor. “Tanıtım Cümlesi Yarışması”na 8 Ekim Pazartesi günü saat 15.00’e kadar www.turkceolimpiyatlari.org web sitesi üzerinden katılım sağlanabilecek. Başvurular 9 Ekim’de seçici kurul tarafından değerlendirilecek ve dereceye girenler 10 Ekim tarihinde www.turkceolimpiyatlari.org adresi ile sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacak. Tanıtım Cümlesi Yarışması’nda birinci seçilen katılımcıya 1.000 TL, ikinciye 750 TL ve üçüncüye 500 TL ödül takdim edilecek.

Uluslararası Türkçe Olim-piyatları’nın serüveni 2003 yılında 17 ülkeden 62 yarışmacının katılımıyla başlamıştı. Her geçen sene artan katılımcı sayısıyla bu yıl 10’uncusu düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’nda 135 ülkeden bin 500 öğrenci yarışmıştı.
www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]