Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

‘Türkmenistan, BDT dönem başkanlığında başarılı’

Eski Sovyetler Birliği ülkelerinin bir çatıda toplandığı Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) dönem başkanlığını yürüten Türkmenistan, örgüte üye ülkeleri çeşitli organizasyonlarda bir araya getiriyor. Türkmen yönetimi, bu dönem başkanlığını başarılı bir şekilde sürdürüyor.

BDT Başbakanlar Zirvesi’ne ev sahipliği yapan Aşkabat, bugünler Tüketim Malları, Mücevher ve Hediyelik Eşya Fuarı’nın organizasyonluğunu yapıyor. Başkent Aşkabat’taki Çandıbil ticaret merkezinde açılan fuara, ev sahibi Türkmenistan yanı sıra Rusya, Azerbaycan, Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan ve Ukrayna katılıyor. Fuarda, ülkeler inşaattan beyaz eşya, gıdadan hafif sanayiye kadar çeşitli sektörlerde üretilen ürün yelpazesini görücüye çıkardı.
7 bin metre kara alanı kapsayan fuar, 20 gün devam edecek. Bu fuarı diğer fuarlardan ayıran tek özelliği ziyaretçiler istediği üründen istediği miktarda satın alabiliyor.

Fuarın açılış törenine, Rusya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Georgi Petrov ve Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alişer Şayhov da katıldı.

BDT dönem başkanı olan Türkmenistan, başkanlığı yaptığı dönemde 30’un üzerinde çeşitli organizasyonda yer aldı. Bazı organizasyonları düzenleyen Aşkabat yönetimi, Kasım ayında en büyük organizasyona ev sahipliği yapacak. BDT Devlet Başkanları Zirvesi Kasım ayında Aşkabat’ta yapılacak.

Bu arada, bugün Aşkabat’ta Cumhurbaşkanlığı Kupası altında bir futbol şöleni de resmen start alacak. BDT ülkelerinden ümit milli takımların katıldığı futbol turnuvasında birinci olana kupa ile birlikte 20 bin dolar, ikinci olana 10 bin dolar ve üçüncü olana 5 bin dolar para hediyesi verilecek.

CEMİL YILDIZ | AŞKABAT – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]